Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seb lanserad som Birminghams hjälte: "Fantastiskt snälla ord"

England

Tränaren kallar Sebastian Larsson för ”Birminghams hjälte” och överöser honom med beröm.
- Fantastiskt snälla ord, säger ”Seb” till fotbollskanalen.se.

I en intervju med Sky Sports går managern Alex McLeish ut och lovprisar sin mittfältare – rejält. Enligt honom är det ”mycket, mycket ovanligt” att spelare som sitter på utgående kontrakt ändå lägger allt åt sidan och ger sitt yttersta för laget.

- Den pojken har gett mig tron på fotbollen tillbaka. Tidigare har jag ofta upplevt att folk bara lägger ner när de blir Bosman. Men Sebastian motbevisar det och gör magnifikt bra ifrån sig. En hjälte för Birmingham, säger McLeish.

När fotbollskanalen konfronterar Larsson med hans chefs omdöme blir 25-åringen, såklart, glad. Trots alla spekulationer och flyttrykten ser han det som en självklarhet att alltid göra försöka hjälpa klubben utan gnäll.

ANNONS

- Det var fantastiskt snälla ord, absolut. Visst blir man glad över att höra sådant, det är ändå han som är chefen och tar ut truppen. Att han uppskattar det man gör är förstås en viktig del av fotbollen, säger Larsson.

Vilken relation har du till McLeish?
- Den har fungerat perfekt ända sedan han kom hit. Jag har bara positiva saker att säga om honom också. Även när det varit turbulent i perioder har vi kunnat snacka med varandra på ett bra sätt.

Hur ofta ger han dig beröm av det här slaget?
- Han kommer väl inte fram och säger ”du är en hjälte” eller hur han uttryckte sig nu. Men det viktigaste är vår. Oavsett vad som sagts i medierna och så vet vi alltid var vi har varandra.

Har läget klarnat kring din framtid?
- Nej, men det är som förut. Jag vill bara se till att avsluta året bra, och så får vi ta det andra efteråt. Vi har vunnit en cup, och om vi dessutom håller oss kvar i Premier League är det ett fantastiskt resultat för oss.

ANNONS
Publicerad 2011-04-18 kl 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto