Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Seb" osäker på framtiden under Di Canio: "Vet inte något om hans idéer för mig"

England

Sunderlands nye manager Paolo Di Canio storstädar i klubben.
Sebastian Larsson har inte hört något:
– Vet inte något om hans idéer för mig, säger han till fotbollskanalen.se.

Foto: Scott Heppell, AP/Scanpix

Sebastian Larsson

För två år sedan skrev Sebastian Larsson på för Sunderland och under Martin O'Neill skulle klubben satsa på att utmana på övre halvan.
Men verkligheten blev en annan - och i våras fick O'Neill sparken och Paolo Di Canio kom in.

– Jag känner att jag fick ett stort förtroende av honom, sedan får man se hur det blir nästa säsong, säger Sebastian Larsson inför en träning med landslaget på Söderstadion.

Vad tror du det betyder med tränarbytet?

– Vi låg i en jävla taskig situation och hade en negativ trend och hans enda uppgift var att rädda klubben och det gjorde han. Mentalt får man ställa om sig, det är en ny tränare, ett nytt sätt att snacka och nya krav. Om man klarar det så utvecklas man under honom.

Annons

Har ni pratats vid?

– Nej, inte om framtiden. han kom in i pressat läge och det var fokus på att ta de poäng vi behövde. Det kan möjligtvis bli ett snack under sommaren eller i början av nästa säsong.

Paolo Di Canio har varit tuff i sin kritik mot spelarna i Sunderland och organisationen i klubben. Redan har han sparkat scouten Bryan "Pop" Robson och klubben har anlitat Roberto De Fanti som fotbollsansvarig och Valentino Angeloni är ny teknisk direktör. Dessutom har Sunderland värvat fyra Bosman-spelare: Cabral (Basel), Modibo Diakité (Lazio), Valentin Roberge (Maritimo) och El-Hadji Ba (Le Havre). 

– Det har redan blivit en del förändringar och det är klart att det blir förändringar i spelartruppen, så blir det när en ny tränare kommer in och vi har haft en extremt tunn trupp redan i år. Det har redan blivit förändringar i organisationen och jag tror att det kan bli ännu fler utan att veta, säger Larsson.
Annons

Hur påverkar det dig?

– Sådant vid sidan av lägger jag ingen energi på, det är inget jag kan påverka. Det är samtidigt lite spännande med något nytt, de här åren i Sunderland har inte blivit vad man hoppats på, en förändring kanske blir till det bättre?

– Ja, alltså jag...den här säsongen har varit tuff mentalt, det har varit den jobbigaste säsongen i karriären, det var inte så den skulle bli, samtidigt lämnade jag inte säsongen glad men det var ett positivt slut när vi kunde vända en så negativ trend. Vi får ta med det till nästa säsong.

Hur ser du på att stanna i Sunderland?

– Jag har inte tänkt på framtiden, jag har ett år kvar och har ny tränare. Jag får ta det lugnt under sommaren och höra hans idéer. Jag kände att jag fick ett stort förtroende när han kom in, men jag vet inte hans idéer för mig inför nästa år, det får växa fram.
Annons

Med ett år kvar - bra läge för dig för att antingen flytta eller förlänga?

– Förmodligen blir det det ena eller det andra. jag gick som Bosman förra gången och det är kanske inte jättetroligt att det händer två gånger i rad. Jag trivs bra och jag jagar ingen flytt på något sätt.

Sebastian Larsson har inte bara haft det tungt i klubblaget, även i landslaget har det gått sådär. Naturligtvis har den tunga säsongen i klubben spelat en roll.

– Ja, jag tror det, både som lag och personligen har det varit en besvikelse, det är inget att ljuga om. Bitvis har det lyft och gått bättre men sedan har jag fallit tillbaka. Landslaget sist var en besvikelse, det är främst de offensiva delarna som blivit lidande och vet inte om det beror på att jag hamnat i en defensiv central position, men samtidigt är det något man måste jobba på.
Annons

Hur är det att ansluta till landslaget efter en sådan säsong?

– Det är roligt, det är alltid roligt, framför allt skönt att få ett brejk efter säsongen, det behövde jag mentalt. Att inte tänka på fotboll på tio dagar och nu känner man sig för första gången på länge mental redo för några viktiga matcher.

Sverige har Österrike och Färöarna i VM-kvalet och efter tappade poäng mot Irland är det tryck på Hamréns landslag:

– Tittar man på tabellen i dag så är vi det laget med bäst situation utav de tre lagen bakom Tyskland och vi ska se till att ha det efter Österrike också, men det är klart att det är en oerhört viktig match. Tar vi tre poäng ser det väldigt bra ut och en förlust så får vi jaga hårt de återstående matcherna.

Och en poäng är okej?

– Ja, tittar man på de här två matcherna så har vi en bra situation med fyra poäng men det är klart att vi går för sex poäng.
Annons
Publicerad 2013-06-02 kl 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto