POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sebastian Larsson kritiserar uteblivna värvningar: ”Vi har haft tio personer på träning”

Birmingham City är ute ur Premier League. Då menar Sebastian Larsson att laget inte fick det stöd man behövde.
- Tyvärr fick inte tränaren den uppbackning han behövde, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var en ordentlig rysare som utspelade sig i Premier League, när det skulle avgöras vilka lag som fick stanna kvar i Englands högstadivision. Efter många kast mellan hopp och förtvivlan, blev till slut Birmingham ett av de lag som nu degraderas till the Championship, efter 2-1-förlust mot Tottenham.

- Det är klart att det känns tungt – det är väl det bästa ordet för det. Jag är självklart väldigt besviken över att vi åkt ur. Men det var inte idag vi tappade det, utan det känns onödigt och surt att vi kastat bort det under säsongens gång, säger Birmingham-mittfältaren Sebastian Larsson när fotbollskanalen.se når honom efter matchen.

Birmingham tappade mycket efter cupfinalvinsten mot Arsenal i februari. Enligt Larsson har det dock inte handlat om någon längre bakfylla efter titelsegern – utan snarare att alla matcher tog ut sin rätt på en skadedrabbad trupp.

- Vi har haft väldigt många skador och folk som spelat halvskadade för att vi inte har haft tillräckligt stor trupp. De sista månaderna har vi bara haft tio personer på träningarna och det håller inte.

Larsson nämnde redan förra sommaren att laget tappat fler spelare än de plockat in, och han menar att klubben borde ha agerat och breddat truppen.

- Ska man vara helt ärlig så investerade vi inte tillräckligt i truppen när vi hade chansen.

- Vi hade chansen att investera i truppen när det borde ha gjorts, och byggt på förra säsongen. Men tyvärr gjordes inte det och tyvärr fick inte tränaren den uppbackning han behövde.

2-1-förlusten mot Tottenham kan ha varit Sebastian Larssons sista match i Birmingham. Hans kontrakt sträckte sig säsongen ut – men han ville inte kommentera om det kan bli en fortsättning i klubben.

- Jag har väl ingen lust att prata framtid bara några minuter efter att vi åkt ut, det får vi ta senare framöver.

När kommer du börja tänka kring det?
- Jag är snart kontraktslös, så det är självklart att jag måste börja tänka på min framtid – men det är inget jag vill spekulera kring just nu. Nu försöker jag smälta det här så gott det går, sedan är det några landskamper att se fram emot.

Publicerad 2011-05-22 kl 20:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå