POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sebastian Larsson om att han lämnar Birmingham: "Lite att ta ställning till"

Sebastian Larsson lämnar Birmingham. Nu kan mittfältaren tänka sig att flytta ifrån England.
- Jag stänger inga dörrar, säger han till Fotbollskanalen.se.

Sebastian Larsson har haft en tung vecka efter uttåget ur Premier League. Nu är han i Sverige och vilar upp sig inför EM-kvalmatcherna mot Moldavien och Finland. För Fotbollskanalen.se berättar han om framtiden - och han kommer inte att följa med Birmingham ner till The Championship.

- Ja, det är med all säkerhet så det kommer att bli. Mitt kontrakt går ut och vi har inte fört några vidare diskussioner om en förlängning, samtidigt som jag självklart om möjligt vill hålla till på den högsta nivån jag kan, säger han och fortsätter.

- Tyvärr så åkte vi ur, sedan dess har vi inte haft några snack. Klubben kommer säkert inte att erbjuda något nu, samtidigt som det säkert beror på att de vet vad jag vill och inte vill.

Är du inte sugen på att spela i The Championship?
- Nej, jag vill spela på så hög nivå som möjligt. Jag har inte skrivit på för någon annan klubb, men kommer det något intressant erbjudande så blir det något annat till nästa år.

Man vill väl spela på den nivå man kan och inte på en sämre?
- Ja, det tycker jag. Oavsett om vi hade hängt kvar eller inte så har min framtid i klubben varit osäker eftersom mitt kontrakt är på väg att gå ut. Och tyvärr så blev det som det blev; att vi inte lyckades hålla oss kvar i ligan.

Hur ser du på din säsong?
- Jag känner en stor besvikelse över att vi åkte ur, men som helhet tycker jag personligen att jag har haft en ganska bra säsong. Men det spelar inte lika stor roll när vi åkte ur.

Vad händer nu, kommer du att se över dina alternartiv?
- Ja, det är så det kommer att bli, absolut. Det har bara tagit några dagar, och jag har inte tänkt på något gällande fotboll. Jag har bara slappnat av och haft några dagar ledigt. Snart är det dags för landskamperna och självklart efter det ska jag börja ta en rejäl funderare på framtiden. Förhoppningsvis har jag lite alternativ att ta ställning till.

Kan det bli aktuellt med en flytt ifrån England?
- I dagsläget stänger jag inga dörrar alls, men det enda man kan säga om England är att jag trivs fantastiskt bra där och jag har varit där i tio år nu. Jag tycker att fotbollen passar mig och enligt mig är den och spanska ligan de bästa ligorna i världen. Det är klart att England har fördel på det sättet, men jag kommer inte att stänga några dörrar innan jag har känt efter vad det är jag vill och vilka eventuella erbjudanden jag har att ta ställning till.

Hjälpte din starka avslutning på säsongen till med det som du står inför, med intresse från andra klubbar?
- Ja, förhoppningsvis. Man säger att det spelar ingen roll när man åker ur, men självklart vill man ju göra så bra ifrån sig som möjligt själv . Så är det ju. Förhoppningsvis så kan det finnas ett rejält intresse för mig.

Publicerad 2011-05-27 kl 20:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå