Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sjachtars vd avslöjar Arsenals regelbrott i Mudryk-affären

Premier League

Sjachtars vd, Sergej Palkin har avslöjat spelet bakom Mudryk-affären.
Han menar bland annat på att Arsenal inte höll sig till reglerna.
- Arsenal kontaktade Mychajlo Mudryk nästan en och en halv månad innan de kontaktade oss, säger Palkin till The Athletic.

4:01
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se ett av Mudryks mål i Sjachtar-tröjan i spelaren ovan

Arsenal höll sig inte inom regelverket i sitt försök att värva ukrainska stjärnan, Mychajlo Mudryk, det menar Sjachtars vd, Sergej Palkin. 

I en intervju med The Athletic har Palkin avslöjat spelet bakom affären då Mychajlo Mudryk såldes till Chelsea för närmare 1.1 miljarder kronor. Arsenal var länge intresserat av spelaren och på Mudryks sociala medier visade han flitigt upp att han kollade Arsenals matcher under den senaste månaden. 

Som känt blev det ingen flytt till "Gunners" för Mudryk och för det kanske Arsenal ska vara glada då man kom undan med ett regelbrott i hur man valde att kontakta ukrainaren. 

Annons

- Enligt hur jag ser på det finns det en anledning till att alla pratade om Arsenal. Det är för att Arsenal kontaktade spelaren (Mychajlo Mudryk) nästan en och en halv månad innan de kontaktade oss, säger Palkin och fortsätter:

- Kan du tänka dig, Mikel Arteta, Edu och Zinchenko ringer dig. Att ha Arsenal som ringer till dig varje dag, du kan vilja flytta dit eller inte men du följer den typen av mottagande.

Enligt regelverket är det inte tillåtet för en klubb att kontakta en annan klubbs spelare utan tillåtelse från den klubb som spelaren tillhör.

Vidare avslöjar Palkin att Chelsea och Arsenal erbjöd i princip samma summa för Mudryk men villkoren Chelsea erbjöd var till klubbens fördel i dragkampen. 

- Sammanlagt, var det ungefär samma (övergångsumman). Men i detaljerna var det helt annorlunda. Olika tider för betalningarna. Olika typer av bonusar. Bonusarna ska i någon mån vara uppnåeliga. Chelsea var mer seriösa.

Annons
Publicerad 2023-01-17 kl 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto