Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League-bevakningen presenteras av

Sjachtars vd hotar att stämma Tottenham

Premier League

Tottenham kan värva Manor Solomon gratis.
Då hotar Sjachtar Donetsk att stämma Londonklubben.
- Det är orättvist, säger vd Sergei Palkin till ESPN.

Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Manor Solomon tillhör egentligen Sjachtar Donetsk men var utlånad till Fulham förra säsongen, då Fifa har tillåtit utländska spelare i Ryssland och Ukraina att pausa sina kontrakt fram till och med nästa sommar på grund av kriget.

I Fulham-tröjan noterades Solomon, vars kontrakt går ut sista december 2023, för fem mål på 24 matcher. Och senaste tiden har Tottenham uppgetts visa intresse för yttern.

Men någon bosmanövergång till Spurs kommer 23-åringen inte att få göra helt smärtfritt. Nu hotar nämligen Sjachtar Donetsks vd Sergei Palkin att stämma Londonklubben ifall man värvar Solomon utan att betala någon övergångssumma.

Annons

- Jag kontaktade Solomon och hans agent och bjöd in honom tillbaka till vår klubb. Jag sa: "Du kan spela alla matcher i Champions League, du kommer att vara i startelvan" men han ville inte flytta (från England). Jag tror att han kommer stanna i England, säger Palkin till ESPN.

- Var han kommer gå? Jag vet inte. Hur som helst, om han går till Tottenham kommer vi att ta Tottenham till domstol. Det är en enkel situation: det låter som orättvis berikning. Du kan tänka dig; vi betalar stora pengar för en spelare - och helt plötsligt får Tottenham honom gratis? Det är inte rättvist med hänsyn till vår klubb.

Palkin tillägger:

- Vi kommer definitivt att gå till domstol och kämpa för oss själva om det händer. Jag skulle vilja skicka ett budskap till alla klubbar som försöker värva våra spelare utan att betala någon övergångssumma: Sjachtar kommer att stämma både spelare och klubbar, som försöker dra ekonomiska fördelar av situationen, för orättvis berikning.

Annons

Sjachtar Donetsk har tidigare visat frustration över Fifas beslut om att utländska spelare i Ukraina får pausa sina kontrakt, då den ukrainska storklubben i praktiken blir maktlös och bara kan se på när deras spelare förvinner gratis till andra klubbar i takt med att deras avtal löper ut.

Exempelvis hade Manor Solomon ett marknadsvärde på 18 miljoner euro (knappt 210 miljoner kronor) när han lånades ut till Fulham förra sommaren, enligt sajten transfermarkt.com. Men vid årsskiftet kan han alltså skriva på för en ny klubb som bosman.

Publicerad 2023-06-08 kl 20:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto