Självmål sänkte Arsenal - utslaget i FA-cupen

FA-cupen

Det blev ingen rolig match för Arsenals mittback Gabriel.
23-åringen stod för ett självmål när de regerande mästarna förlorade med 1-0 mot Southampton och slogs ut i FA-cupen.

FA-cupmöte mellan Southampton och Arsenal väntade under lördagen. Vinna efter försvinna, då FA-cupen den här säsongen inte har några omspel på grund av pandemin.

Southampton tog ledningen i första halvleken. Efter 24 minuter fick högerbacken Kyle Walker-Peters bollen på kanten, utmanade sin back och drog in ett inlägg. Inlägget slängde sig mittbacken Gabriel efter, och lyckades strya in bollen i eget mål och ställa målvakten.

Det blev också det enda målet i den första halvleken, även om Southampton hade bud på mer. I början på den andra halvleken skulle Danny Ings träffa stolpen. Arsenals Eddie Nketiah var även han nära att göra mål, men Fraser Forster stod för en fin räddning.

Arsenal kunde aldrig kvittera, och Southampton vann därför matchen - och tog sig vidare till nästa runda i FA-cupen. Det betyder således att de regerande mästarna Arsenal är utslaget i FA-cupen.