POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
2v

Skandal skakar Adidas - i samband med lansering av Arsenals matchtröja

Foto: Bildbyrån

Adidas uppmanade sina följare att dela bilder på Arsenals nya matchtröja.
Men lanseringskampanjen slog snett - och under flera timmar på tisdagsmorgonen syntes tröjor med antisemitiska, hatiska budskap på Adidas officiella Twitter.

Efter fem säsonger med Puma går Arsenal till nästa säsong över till Adidas, det företag som gjorde klubbens matchtröjor fram till säsongen 1993/1994.

I måndags annordnade Adidas ett uppmärksammat lanseringsevent utanför Emirates Stadium i norra London. På sociala medier uppmanade man sina följare att ta del i kampanjen och dela bilder på tröjan.

Genom att använda sig av hashtagen #daretocreate kunde användarna som delade bilden på tröjan få autogenererade, personliga tröjor där kontots namn syntes på tröjans baksida. @AdidasUK delade flera av de autogenererade bilder som florerade på sociala medier.

Sent på måndagskvällen hade kontot delat tröjor med namn som @GasAllJewss, @MadelineMcCann och @96wasnotenough. De delningarna fanns kvar under tisdagsmorgonen, men har sedan dess försvunnit.

Madeline McCann, då fyra år, försvann i Portugal på semester 2007. Det tredje kontot syftar till Hillsborougholyckan då 96 Liverpool-supportrar miste livet.

"Vi är medvetna om händelserna. Då en liten del människor har missbrukat funktionen har vi omedelbart stängt av den", säger en talesperson för Adidas till brittiska Guardian.

"Vi fördömer händelserna å det grövsta", skriver Arsenal.

Publicerad 2019-07-02 kl 19:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå