Skrällen: Lag från femtedivisionen slog ut Leeds i FA-cupen

FA-cupen

Sutton United, som spelar utanför de engelska proffsserierna, stod för FA-cuphelgens kanske största skräll. Laget fick Leeds på fall och avancerar till åttondelsfinal.

Wolverhampton slog ut Liverpool under lördagen. Men helgens största FA-cupskräll stod ändå Sutton United för under söndagen. Klubben spelar i National League i femtedivisionen, utanför de engelska proffsserierna. På hemmaplan fick Sutton Championship-laget Leeds, som utmanar om en Premier League-plats till nästa säsong, på fall.

Efter en mållös första halvlek fick hemmalaget en straff i inledningen på den andra halvleken. Den förvaltade Jamie Collins på bästa sätt och satte dit 1-0 i den 53:e minuten.

Leeds fick sedan jaga en kvittering. Den sista forceringen blev betydligt svårare när Liam Cooper drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen i den 82:a minuten. Sutton United lyckades hålla undan och tog sig vidare till FA-cupens åttondelsfinal för första gången i klubbens historia.

Marcus Antonsson spelade hela matchen för Leeds. Pontus Jansson medverkade inte.

Även Lincoln, som också spelar i femtedivisionen, är vidare till åttondelsfinalerna. Det är första gången någonsin som två lag utanför proffsserierna tar sig vidare till det skedet av turneringen.