POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
3v

Sky: Cech återvänder till Chelsea - får roll i klubbens ledning

Foto: Bildbyrån

Peter Cechs sista match i karriären blir Europa League-finalen.
Nu uppger Sky Sports News att han sedan återvänder till Chelsea.
Målvakten kommer att får en roll som "sporting director" i klubben. 

Arsenals målvakt Petr Cech meddelade i mitten av januari att han väljer att efter den här säsongen avsluta karriären. Tjecken har under den här säsongen fått sparsamt med speltid och främst matchats i Europa League, där Arsenal den 29 maj möter Chelsea i finalen i Baku. Cech förväntas därmed få avsluta sin spelarkarriär på planen i en final mot den klubb som han tidigare representerade mellan 2004 och 2015 innan flytten till Arsenal. 

Nu uppger Sky Sports News att Cech återvänter till Chelsea efter spelarkarriärens slut. Uppgifterna gör gällande att Cech, från och med i sommar, får en ny roll i klubben som "sporting director". 

Däremot dementerar målvakten själv att något är klart. 

"Jag tar beslut om min framtid efter min sista match. Nu är mitt enda fokus på att vinna Europa League med Arsenal", skriver han på Twitter.

Engelska tidningen The Telegraph hade även i slutet av april liknande uppgifter om att Chelsea förbereder en roll för målvakten i klubben. Tidningen skrev då att Londonklubben vill att Cech ska ta över delar av de arbetsuppgifter som den förre tekniske direktören Michael Emenalo hade i klubben fram till slutet av 2017.

Cech inledde sin karriär i tjeckiska klubben Chmel Blšany följt av storklubben Starpa Prag. Därefter, 2002 lämnade han för franska Rennes innan sejouren i England inleddes i Chelsea 2004. I just Chelsea blev Cech kvar fram till 2015 och hann med att vinna bland annat Premier League vid tre tillfällen, Champions League och Europa League.

Publicerad 2019-05-21 kl 20:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå