Son tvåmålsskytt i cupen - debutant slog till direkt: "Han ser nöjd ut"

Tottenham tog sig an Preston i FA-cupen.
Heung min-Son blev tvåmålsskytt och debutanten Arnaut Danjuma slog till direkt.

I FA-cupens fjärde omgång ställdes Tottenham mot Preston på bortaplan.

Antonio Conte valde då att vila anfallstjärnan Harry Kane och istället starta Heung min-Son längst fram med Ivan Perisic och Dejan Kulusevski strax bakom.

Redan efter sex minuter hade svensken chans att ge sitt Tottenham ledningen. En frispark slagen av Perisic hittade fram till Kulusevski som skickade i väg ett försök till avslut, men skottet blockerades av Preston-mittfältaren Ryan Ledson.

Kulusevski hade hugg på ytterligare en målchans, men även det avslutet gick rakt i Prestons försvar.

Första halvlek förblev mållös. Men när andra halvlek blåstes igång dröjde det inte lång tid innan Heung Min-Son tryckte dit 1-0 genom ett perfekt placerat avslut. Bollen skruvades in till vänster om Freddie Woodman.

"Form är temporärt, klass är permanent!", skriver Sky Sports Peter Smith.

Men Preston var inte chanslöst. 60 minuter hade passerat när Ben Whiteman klippte till ett avslut utifrån. Men bollen gick strax utanför Fraser Forsters högerstolpe.

Son nöjde sig inte vid 1-0. Med 20 minuter kvar av matchen var anfallaren framme igen. Son vände bort Prestons sista försvarare och lyfte in 2-0.

"Avslutet från Son är kliniskt. Känslan är att varken Woodman eller Preston har någon chans nu", skriver Peter Smith.

Debutanten Arnaut Danjuma anslöt till Tottenham från Villarreal tidigare i veckan. I lördagens match mot Preston byttes han in efter drygt 70 minuter. I matchminut 87 gjorde han sitt första mål i Spurs-tröjan när han fastställde slutresultatet, 3-0.

"En drömdebut för Danjuma. Han var nära att bli inspelad av Kulusevski. Han var nära att bli inspelad av Skipp. Äntligen hittar Kulusevski honom och han hittar avslutet. Han ser nöjd ut. Vilken start för honom i Spurs", skriver Sky Sports Peter Smith.

Preston: Woodman - Storey, Lindsay, Hughes - Browne, McCann, Ledson, Whiteman, Brady - Evans, Cannon.

Tottenham: Forster - Tanganga, Sanchez, Lenglet - Doherty, Bissouma, Bentancur, Sessegnon - Perisic, Kulusevski - Kane.