Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Southgates oro - kan tvingas välja sämre spelare: "Det är svårt att välja dem som inte spelar"

Premier League

Gareth Southgate har redan börjat planera sin nästa landslagstrupp. Men flera av spelarna som var med mot Spanien och Schweiz får snålt med speltid i klubblagen – något som oroar Southgate.
- Jag hoppas att vi har en annan situation nästa månad, säger Southgate enligt The Independent.

Foto: Bildbyrån

Gareth Southgate pratade om att Rashford behöver mer speltid, vilket Frederic Pavlidis tog upp i Headlines TV.

Flera spelare i och på gränsen till Englands landslagstrupp har svårt att få speltid i klubblagen. Fabian Delph, Danny Welbeck, Ruben Loftus-Cheek och Marcus Rashford är några av spelarna som trots begränsad speltid i klubblaget fick vara med i Gareth Soutgates trupp mot Spanien och Schweiz.

Men förbundskaptenen är orolig över att spelarna inte får den speltid de behöver i klubblaget, något som kan påverka deras chanser till speltid även i landslaget.

- Spelarna förstår att det är svårt att välja dem om vi är sju, åtta veckor in i säsongen och de inte spelar. Jag tror att de kommer göra det den här månaden med ligacupen, Europa League och Champions League på spelschemat. Då kommer även de största klubbarna rotera mer. Jag hoppas att vi har en annan situation nästa månad, säger Southgate enligt The Independent.

ANNONS

Southgate valde flera spelare till matchen mot Schweiz som knappt spelat i inledningen av säsongen. Loftus-Cheek har bara spelat 33 minuter för Chelsea, Welbeck knappt 20 minuter för Arsenal, Rashford har startat en av fyra ligamatcher och Delph har inte spelat överhuvudtaget för Manchester City. Southgate erkänner att han kan bli tvungen att välja sämre spelare som har matchform över de bättre spelarna utan speltid.

- Problemet vi har framför oss är, väljer vi sämre spelare som är i matchform? Eller väljer vi de som vi tycker är bäst och accepterar att några, framförallt de yngre, kanske inte har så mycket speltid i kroppen? Då kommer vi behöva fundera på det varje gång, säger Southgate.

Southgate lägger inte skulden på Premier League-tränarna för problemet, men menar att deras val kan påverka spelarnas möjligheter att bli uttagna i landslaget.

ANNONS

- Jag förstår problemen klubblagstränare har. De måste vinna matcher, de måste rotera truppen. Varje beslut du tar som tränare har konsekvenser och jag förstår hur komplicerad det är. Det är svårt för oss också. Vi måste fokusera på spelarna vi har och förhoppningsvis kan de komma tillbaka till klubben med speltid från landslaget och få chansen att spela mer i klubben för att de är i bättre matchform, säger Southgate.

Publicerad 2018-09-13 kl 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto