POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Sterling jämför Peterson med Ronaldo: "Klart det är smickrande"

Foto: Scanpix

Raheem Sterling, Kristoffer Peterson och Carlos Tevez.

Liverpooltalangen Raheem Sterling hyllar Kristoffer Peterson – och jämför honom med Cristiano Ronaldo.

- Det är klart att det är väldigt smickrande, säger svensken.

Duon har varit kompisar ända sedan Peterson anlände till England i början av 2011, direkt från lilla Sävedalens IF. Trots att båda försöker slå sig fram som yttermittfältare på Anfield förblir vänskapen intakt och 17-åringarna har i olika grad fått pröva på tillvaron kring Premier League-klubbens A-lag.

Sterling gör något av en kometkarriär. Tidigare i veckan krönte han sina ligastarter under säsongsupptakten med en smått sensationell kallelse till Englands VM-kvaltrupp. En prestation som onekligen imponerar.

- Det är otroligt stort att få en sådan chans vid hans ålder, det är väl nästan bara Theo Walcott som varit lika ung i de sammanhangen tidigare, säger Peterson.

Även för egen del går utvecklingen rejält framåt. Han har inte flyttats upp permanent till A-laget, men däremot periodvis tränat med deras trupp. Nu håller Peterson kontakten med ledningen för att så småningom förhoppningsvis ta en plats på mer permanent basis.

De framgångarna har inte gått Sterling förbi – och på twitter kallar han sin kompis "Liverpools svar på Cristiano Ronaldo". Smickrande ord, som gör Kristoffer Peterson glad.

- Självklart värmer sådant riktigt mycket. Det som är så fint med Raheem är att han inte förändrats ett dugg av att han lyckats så bra på sistone. Han är fortfarande samma lojala kompis, säger Peterson.

Vad säger du om själva liknelsen då?

- Jo, det är många som tycker att jag har liknande egenskaper som Ronaldo – även om jag naturligtvis inte är på hans nivå kvalitetsmässigt. Det jag är duktig på påminner om hans egenskaper, bara att han är otroligt mycket bättre. Jag har en stark högerfot, en stark vänsterfot och ett bra huvudspel. Sedan behöver vi kanske jobba mer med vårt försvarsspel bägge två.

Om vi kollar på Raheem Sterling, vem skulle du jämföra honom med i gengäld?

- Det finns faktiskt en som jag alltid tyckt att han har mycket gemensamt med, och det är Aaron Lennon, när han är som bäst. Raheem är väldigt, väldigt snabb, skicklig på att utmana och väldigt duktig med bollen. Sedan har han något som många i vår åldersgrupp saknar: Ett oerhört positivt försvarsspel. Han trycker på högt uppe i banan på det sätt som kännetecknar alla spelare i Barcelona. Där är han en förebild för mig och många andra unga i Europa.

Sterling bemästrar det du själv vill öva på?

- Precis, och det är något jag jobbar med på varje träning. Jag tycker att jag utvecklat defensiven mycket på sistone. Det handlar om att ställa om hjärnan så att jag direkt tänker på att återerövra bollen i de lägen när jag tappat den. Det ska sitta i ryggraden. Sedan kan man gräma sig över att man tappat bollen senare, i spelavbrott och så, men först ska man ta tillbaka den. Det är otroligt viktigt i modern fotboll.

Publicerad 2012-09-13 kl 19:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå