Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Stoor bänkades i sista matchen: "Nästan skönt"

Fredrik Stoor bänkades i sista matchen med Derby. Nästan skönt, enligt svensken.
- Vi spelade så dåligt att det var synd om grabbarna, säger han till fotbollskanalen.se.

Före hemmamatchen mot Blackpool (0-2) frågade tränaren hur läget var med Stoors skadade fotled. Den som gäckat honom i drygt två månader. Kunde 25-åringen köra direkt från start?

- Jag svarade att absolut kan jag det, men att jag inte testat foten med riktigt hård belastning. Det har ju bara blivit två lätta träningspass på tio dagar, sedan jag fick en kortisonspruta i den, säger Stoor.

Diskussionen slutade med att ytterbacken inledde vid sidan av planen – och fick stanna där resten av eftermiddagen. Därifrån såg han ett håglöst Derby prestera långt under sin förmåga.

- Det var som en kollektiv kollaps, vi hade en ”off day” allihop. Killarna kämpade förstås och det här var ingens fel, men det ville sig bara inte. Det är sällan man känner att det går bra att sitta på bänken, men nu var det nästan så. Med det sagt skullejag naturligtvis ändå ha velat vara med, berättar Stoor.

I morgon, den 27 december, går hans låneavtal ut och tillfälligtvis återvänder högerbacken till Fulham. Men sedan ska han hitta en ny klubb.

- Derby ville behålla mig, men de har för dålig ekonomi. Min främsta prioritet nu är att ordna en permanent lösning, så att jag kan göra mig hemmastadd i en ny miljö, säger han.

Fulham blir det inte, konstaterar han. Den handfull matcher han fick under förra säsongen var ”långt ifrån tillräckligt”. Dessutom går det så bra för laget att det vore svårt att slå sig in.

- Två saker är viktiga för mig i det här läget. Dels pengarna, men det kommer lite i andra hand. Att verkligen hamna på rätt ställe betyder mest. Jag vill känna att klubben som köper mig är ute efter en offensiv ytterback som gillar att anfalla och komma på överlapp, säger Stoor.

Målet är få till stånd en försäljning så snart som möjligt – men blir det inte så öppnar Stoor trots allt för en utlåning.

- Jag inser ju att jag inte kan ha alltför höga anspråk. Utöver de här elva matcherna med Derby har jag inte fått spela regelbundet. Då kan det vara så att Fulham begär en högre prislapp än vad de intresserade klubbarna är beredda att betala. I så fall kan jag tänka mig ett lån, men vi får se efter januari.

Publicerad 2009-12-26 kl 20:47
Annons
Annons
Annons