Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stoor öppnar för flytt: "Inte på lån"

England

Det hade inte hänt sedan i september. Men i helgens FA-cupmatch fick Fredrik Stoor äntligen kliva ut på plan för Fulham. Han tror dock inte på ny chans till helgens ligamatch - och har dörren öppen för flytt redan i januari.
- Å ena sidan känner jag väl att jag redan stannat för länge. Å andra sidan säger vissa att jag bör ge det ett år, säger Stoor till fotbollskanalen.se.

Förre Hammarbyspelaren och landslagsmannen Fredrik Stoor, 24, hade bara fått spela en enda A-lagsmatch sedan han kom från Rosenborg till Fulham i somras. Tills i helgen.

Då tog han plats till höger i backlinjen i FA-cupvinsten mot Sheffield Wednesday med 2-1.
- Det gick bra och det var självklart skönt att få spela, säger Stoor som konkurrerar med ghananen John Pantsil om en högerbacksplats.

Men trots att han är nöjd med insatsen så tror han inte att den förre HBK- MFF- och Intermanagern Roy Hodsgon är redo att peta Pantsil till helgens möte med Blackburn.
- Det borde räcka till vidare spel. Men jag är tveksam. Laget har varit obesegrat i ligan under en tid och det vore väl lite konstigt att ändra i laget.

ANNONS

Har Paintsil imponerat på dig?
- På sista tiden har han det, men inte hela tiden. Det finns tillfällen då jag tycker jag borde fått chansen.

Hur länge är du beredd att vänta på din chans?
- Å ena sidan känner jag väl att jag redan stannat för länge. Å andra sidan säger vissa att jag bör ge det ett år.

Han utesluter inte en flytt redan under januari.
- Det beror på vad det handlar om. Jag har inte pratat med min agent om det. Det måste vara något riktigt bra och jag ska vara säker på att spela.

- Spontant är jag inte sugen att gå på lån. Klubben har inte heller meddelat att de är intresserade av något sådant.

Klubben ja. Roy Hodsgon gör ett smärre mirakel med Fulham. När han för ett år sedan tog över efter Lawrie Sanchez var laget var på väg ur Premier League.

Men Hodsgon räddade Fulham kvar och nu är man nia i tabellen och har bara släppt in 14 mål på 19 matcher. Bara Chelsea, Manchester United och Liverpool har släppt in färre mål.

ANNONS
- De gjorde en rejäl utrensning inför säsongen och köpte in många nya spelare och efter en tung start har laget kommit igång relativt bra, men än så länge är bara halva säsongen avklarad, säger Stoor nyanserat och understryker gång på gång hur mycket man slipar på det taktiska.

Nyligen var exempelvis Elfsborgs tränare Magnus Haglund och Trelleborgs tränare Tom Prahl på besök hos Fulham, och Haglund berättade för fotbollskanalen.se att han bland annat var imponerad över att klubben hade en person som var ansvarig för att ta fram dvd-filmer från olika matcher.
- Jag träffade dem som hastigast. Just den biten med förberedelser är otroligt viktig här. Så pass mycket som vi går igenom rent taktiskt har jag aldrig upplevt tidigare, säger Stoor som passande nog just kommer från en videogenomgång av matchen mot Sheffield Wednesday.

ANNONS

- De går igenom några bra och mindre bra sekvenser från matcherna. Man kan analysera saker som egentligen inte har haft någon direkt effekt på själva matchen, men som kan förbättras.

Fick du ris eller ros?
- Det var båda delarna den här gången.

Det är väl mest det defensiva spelet du måste slipa på?
- Ja det är sant. I Rosenborg kändes det ibland som jag var högerytter och här är det inte alls på samma sätt. Här gäller det att ligga taktiskt rätt. Men jag känner att jag anpassat mig väl till den engelska spelstilen

Bolltouchen håller fortfarande hög klass?
- Det bör den göra. Jag bör väl ha blivit en bättre spelare eftersom det är högre tempo på träningarna.

En bolltouch och framåtanda som många fick upp ögonen för när Stoor spelade in sig på högerbacksplatsen i EM i somras. Det gav kontrakt med Fulham. Men i samband med att ha bänkades i klubblaget försvann han även ur den svenska startelvan under hösten.

ANNONS

Har du haft kontakt med landslagsledningen på senare tid?
- Ja, vi har haft kontakt och naturligtvis så kan jag inte spela för landslaget om jag inte spelar matcher. Så är det, säger Stoor och förklarar att han ogärna läser om sig själv i media men att han följer sin gamla klubb Hammaby desto mer.

- Jag håller mig ganska uppdaterad om både Hammarby och Rosenborg. Kollar några gånger i veckan.

Längtar du hem och till Hammarby?
- Längtar...Det är mitt hem, så det är klart. Men jag har väl inga planer på att återvända än på ett tag. Men man ska aldrig säga aldrig.

Publicerad 2009-01-09 kl 10:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto