Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Storbritanniens rikaste vill köpa Manchester United: "Rätt tid för ett omtag"

Premier League

Manchester United kan vara på väg mot ett ägarbyte.
Miljardären Sir Jim Ratcliffe är intresserad av att köpa klubben.
- Jim definitivt en potentiell köpare, säger en talesperson till The Times.

Foto: Bildbyrån

Sir Jim Ratcliffe och Avram Glazer.

Fans till Manchester United har protesterat mot ägarfamiljen Glazer flera gånger tidigare. Bland annat tvingades fjolårets rivalmötet med Liverpool på Old Trafford att skjutas upp efter vilda protester från United-supportrar som vill att Glazers ska sälja.

Glazer-familjen har dock poängterat upprepade gånger att man inte har någon intention att sälja sitt ägarskap. Men nu kan det komma en vändning gällande den saken.

Det är The Times som rapporterar att Sir Jim Ratcliffe, Storbritanniens riktaste man, är intresserad av att köpa Manchester United, eller en andel av klubben.

- Om klubben är till salu, då är Jim definitivt en potentiell köpare. Om det var möjligt skulle vi vara intresserade av att diskutera ett långsiktigt ägarskap, säger en talesperson till The Times.

ANNONS

- Det handlar inte om pengarna som har spenderats eller inte spenderats. Jim kollar på vad som kan göras nu och, med vetskapen om hur viktig klubben är för staden, det känns som att det är rätt tid för ett omtag.

Sir Jim Ratcliffe är grundare och vd för den globala kemijätten Ineos. I mars 2021 rankade den amerikanska ekonomitidskriften Forbes 69-åringen som världens 115:e rikaste med en förmögenhet på 17 miljarder amerikanska dollar. 

Tidigare i år var Sir Jim Ratcliffe intresserad av att köpa Chelsea, men hans bud räckte inte till. Nu återstår det att se ifall Glazer-familjen är redo att sälja Manchester United.

Publicerad 2022-08-17 kl 21:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto