Storseger för Liverpool - jagar Europaplats

Stoke fick känna på Liverpools jakt på Europaplats under söndagen.
Merseyside-laget dängde dit dem med 4-1.

Liverpool parkerar för tillfället på en nionde plats och jagar med näbbar och klor en Europaplats. Segern under söndagen ger en skjuts på vägen mot det. Liverpool avfärdade Stoke med 4-1 efter två baljor av Divock Origi men bibehåller fortfarande nionde platsen.

Matchen i övrigt?

Matchen var bara åtta minuter gammal - då slängde Moreno iväg en kanon från trettio meter och gav Liverpool ledningen. Hela Anfield lyfte upp i ett stort måljubel, men glädjen skulle inte vara långvarig.

I den 22:a matchminuten så kvitterade Bojan Krkic till 1-1 och tystade hemmapubliken. Men målkavalkaden i den första halvleken skulle inte vara slut där utan i den 32:a matchminuten så stod Daniel Sturridge för ett 2-1-mål. Det var resultatet när lagen gick in till pausvila.

Liverpool skulle fortsätta ösa på och gjorde 3-1 bara fem minuter in i andra halvlek. Det efter att Milner slagit en fin kross mot bortre stolpen där flög belgaren Divock Origi högst och nickade in målet.

Han skulle hålla sig framme återigen. I matchminut 65 slog han in sitt andra mål för matchen och fastställde resultatet till 4-1.

Liverpool klättrar efter segern upp på 48 poäng och befinner sig därmed fem poäng efter Manchester United som innehar femte platsen.

Startelvorna:

Liverpool: Mignolet, Clyne, Toure, Skrtel, Moreno, Allen, Milner, Stewart, Ojo, Firmino, Sturridge.

Stoke: Haugaard - Pieters, Wollscheid, Shawcross, Bardsley - Imbula, Cameron - Affelay, Bojan, Shaqiri - Crouch.