Straffbråket sågas efter Chelseas överkörning: "Väx upp"

Cole Palmer blev fyramålsskytt mot Everton.
Detta trots att han behövde bråka med lagkamraterna Noni Madueke och Nicolas Jackson för att få ta hand om straffsparken som innebar 5-0.
- Jag har aldrig sett något liknande. Väx upp, sa Sky-experten Alan Smith.

Chelsea är inne i en ny tung säsong och famlar i mittens rike av Premier League-tabellen.

En av få ljusglimtar har dock varit Cole Palmer, som anslöt från Manchester City inför säsongen. 21-åringen hade inför måndagskvällens möte med Everton svarat för 16 mål i ligaspelet, vilket gjorde att han var involverad i skytteligastriden - och mot Everton skulle fler fullträffar komma.

Palmer startade nämligen matchen i ett ursinnigt tempo och efter 13 minuters spel spräckte han nollan på Stamford Bridge. Därefter dröjde det sedan blott fem minuter innan han utökade Chelsea-ledningen.

Men Palmer var inte färdig där och efter 29 minuters spel var Palmer påpasslig när Everton-målvakten Jordan Pickford slog en passning rakt i gapet på Palmer, som sedan lättade in 3-0-målet i det vidöppna bortamålet.

- Ett hattrick på en halvtimme efter hans hattrick i den senaste matchen på Stamford Bridge mot Manchester United. Otroligt! Allt som denna man rör förvandlas till guld just nu och Chelsea-supportrarna kan inte få nog av honom, utbrast Sky Sports Peter Smith efter det fullbordade hattricket.

Chelseas islossning skulle fortsätta innan halvtidsvilan och precis innan den första akten var över kunde Nicolas Jackson även sätta dit 4-0-målet.

Efter en timmes spel tilldömdes Chelsea också en straff.

Inför straffsparken gjorde både Nicolas Jackson och Noni Madueke anspråk på att ta hand om straffsparken. Duon fick till sist motas bort av lagkamrater innan den ordinarie straffskytten Cole Palmer till sist kunde få en gyllene möjlighet att göra sitt fjärde mål i matchen.

"Den här typen av straffbråk sker inte i seriösa lag. Pinsamt", skrev The Athletic-journalisten Liam Twomey på X.

- Vem är straffskytt? Det är Cole Palmer. Ge honom bollen och låt honom ta den, det handlar inte om individer. De bråkar fortfarande. Jag har aldrig sett något liknande. Väx upp, sa en irriterad Alan Smith i Sky Sports.

När straffen väl kunde slås visade Palmer prov på kyla när han enkelt kunde rulla in sitt fjärde och Chelseas femte mål i matchen.

Cole Palmer byttes sedan ut till stående ovationer på Stamford Bridge och när Alfie Gilchrist kunde göra sitt första seniormål i Chelsea-tröjan på stopptid var hela hemmapublikens problem som bortblåsta för en kväll.

Gilchrists mål innebar 6-0 och det blev också slutresultatet. Segern innebär att Chelsea är nia i Premier League-tabellen.

För Cole Palmers del innebär hans fyra mål att han nu delar skytteligaledningen med Erling Braut Haaland, som också har gjort 20 mål under säsongen.

Chelsea: Petrovic - Gusto, Chalobah, Silva, Cucurella - Caicedo, Gallagher - Madueke, Palmer, Mudryk - Jackson.

Everton: Pickford - Coleman, Tarkowski, Brantwaite, Mykolenko - Young, Garner, Onana, McNeil - Doucouré - Beto.