Sunderland missade chansen att säkra PL-kontraktet

Efter Sunderlands förlust blir sista omgången i Premier League en nervpers för lagets fans - precis som fansen till Hull, Newcastle och Middlesbrough

Underbart var kort för Sunderland i Premier league-fotbollen på måndagskvällen.
I en minut var kontraktet för spel i högsta ligan nästa säsong säkrat. Då kom vändningen som gav Portsmouth segern med 3-1.

Nu blir den sista omgången en nagelbitare för Sunderland som är ett av fyra lag som slåss om två platser i sista omgången.

När Kenwyne Jones gav Sunderland ledningen i den 59:e minuten såg laget ut att ta greppet om en låst match. I stället var det startsignalen till en hemmavändning. Minuten senare kvitterade John Utaka som också låg bakom ledningsmålet i 68:e minuten där Sunderlands Phil Bardsley var sist på bollen. Armand Traore avgjorde definitivt i 88:e minuten.

Sunderland var piskat att vinna för att säkra nytt kontrakt mot ett Portsmouth som redan hade sitt på det torra. Inför den sista omgången har Sunderland 36 poäng och Hull 35 precis ovanför nedflyttningsstrecket. Närmast under finns Newcastle på 34 och Middlesbrough på 32. Jumbon West Bromwich är avsågat.

Sunderland har trean Chelsea på hemmaplan, Hull tar emot Manchester United, Newcastle möter Aston Villa på bortaplan och Middlesbrough avslutar borta mot West Ham.