Supersensationen kom av sig - West Ham avgjorde i 121:a minuten

FA-cupen

Kidderminster från engelska sjätteligan gick mot en av tidernas skrällar i FA-cupen.
Då kvitterade West Ham i den 91:a minuten - innan de avgjorde i den 121:a.

Till vardags spelar Kidderminster Harriers i den engelska sjättedivisionen National League North. Under lördagen fick laget finbesök av Premier League-femman West Ham, men ingen hade väl på förhand trott att Kidderminster skulle bjuda upp till en jämn match.

Kidderminster skulle dock tysta tvivlarna redan efter 18 minuters spel när man tog en sensationell ledning hemma på Aggborough. En frispark från vänsterkanten hamnade hos högerbacken Alex Penny som tryckte dit 1-0 från nära håll, varpå vilda glädjescener bröt ut bland såväl spelare som supportrar.

West Hams manager David Moyes gjorde flera byten i kvitteringsjakten, men länge såg det ut som att Kidderminster skulle hålla undan och ta en av FA-cupens största skalper någonsin. Då klev Declan Rice fram.

Den engelske landslagsmittfältaren fick bollen i straffområdet, vek in från vänster och dunkade upp 1-1 i nättaket i den 91:a minuten av en 93-minutersmatch. Ett mål som tog matchen till förlängning.

Länge såg det ut som att förlängningen skulle sluta mållös och resultera i en straffläggning. Då, i den 121:a minuten, studsade en boll fram till West Ham-backen Aaron Cresswell i offensivt straffområde. Han hittade fram till Jarrod Bowen som slog in 2-1 i öppet mål från bara ett par meters avstånd.

Ett blytungt mål som beseglade Kidderminsters öde i FA-cupen. West Ham är därmed vidare, men det satt oerhört långt inne för Premier League-stjärnorna att besegra spelarna från sjätteligan.

Kidderminster: Simpson - Penny, Preston, Cameron, Richards - Bajrami, Carrington - Hemmings, Austin, James - Smith.

West Ham: Areola - Fredericks, Zouma, Diop, Johnson - Kral, Noble - Jarmolenko, Vlasic, Benrahma - Bowen.

Publicerad 2022-02-05 kl 16:18