Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Svennis stöttar nya FA-förslaget

Foto: Scanpix

Englands förre förbundskapten i fotboll, Sven-Göran Eriksson, har blandat sig i frågan om hur många utländska spelare klubbarna i Premier League ska tillåtas ha.
- Chanserna att nå en VM-final skulle bli mycket större om det infördes hårdare restriktioner, säger Sven-Göran Eriksson.

Tillsammans med fyra andra före detta förbundskaptener för det engelska fotbollslandslaget stöttar den svenske tränaren det förslag som det engelska fotbollsförbundets (FA) ordförande Greg Dyke lanserat. Enligt förslaget ska klubbarna i Premier League öka andelen inhemska spelare från åtta till 12 spelare i sina trupper. Ett förslag som inte fallit i god jord hos alla. Arsenals manager Arséne Wenger — som var den förste som tog ut en 16-mannatrupp utan någon engelsk spelare alls — är en av de som riktat stark kritik mot förslaget.

Men Sven-Göran Eriksson anser att om engelsk landslagsfotboll ska utvecklas måste klubbarna använda sig av färre utländska spelare och att motsättningarna mellan förbundet och Premier League skadar landslaget.

- Det är en strid mellan FA och Premier League som inte är bra och den har pågått länge, säger Sven-Göran Eriksson, som numera basar för topplaget Shanghai i den kinesiska ligan.

 

Publicerad 2015-04-21 kl 10:38
Annons
Annons
Annons