Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenske Kenneth, 61, ska hedras på Anfield efter bortgången: "Tror han kommer sitta där uppe och le"

FA-cupen

Svenske Shrewsbury-supportern Kenneth Lövgren avled i måndags hastigt.
Nu kommer han att hedras under lagets omspel på Anfield - både med svenska flaggor och en applåd för hans 37 år långa supporterskap. 
- Jag tror att han kommer att sitta där uppe någonstans och le, säger Kenneths son Erik Lövgren till Fotbollskanalen. 

Foto: Privat/Bildbyrån.

Svenske supportern Kenneth Lövgren hade följt sitt favoritlag Shrewsbury Town, till vardags i engelska tredjedivisionen League One, i 37 år när han i måndags avled hastigt vid 61 års ålder. Lövgren brukade ett par gånger per år besöka Shrewsbury för att följa lagets matcher och har genom åren lärt känna både människor runt omkring klubben och supportrar till laget.

Lövgren planerade dessutom att åka på Shrewsburys omspel mot Liverpool på tisdag på Anfield i FA-cupen. I samband med just den matchen kommer han nu att hedras av supportrar till Shrewsbury, något som engelska dagstidningen Shropshire Star skrev om under tisdagen. 

Annons

Supportrar till Shrewsbury har uppmanat fans att ta med sig svenska flaggor till Anfield, samtidigt som supportrarna kommer att hedra Lövgren med en applåd i den 37:e minuten för svenskens 37 år långa supporterskap. Dessutom ska en minnestavla som är tillägnad Lövgren sättas upp i klubbens minnesträdgård.

- Han var väldigt glad i söndags (när Shrewsbury hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Liverpool), men sedan dog han i måndags, säger sonen Erik Lövgren till Fotbollskanalen. 

Erik berättar om familjens känslor kring Shrewsbury-supportrarnas stöd. 

- Jag tror att han hade varit väldigt stolt. Han har levt mycket för den klubben, så det hade betytt väldigt mycket för honom. Han gillade också supporterkulturen i staden, då jag tror att han tröttnade lite på den kommersiella fotbollen. Han har alltid varit fotbollsintresserad och av den anledningen fastnade han väl för Shrewsbury och även staden. Han tyckte nog att det var en annan känsla i de mindre engelska ligorna än i Premier League som det är nu med mycket pengar. Så jag tror att han hade varit väldigt stolt. Jag tror att han kommer att sitta där uppe någonstans och le, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Erik har under de två senaste åren följt med Kenneth till England för att se på matcher. 

- Han kände de flesta där borta. När vi har varit på matcherna där borta och tittat på fotbollen, så har han knappt hunnit titta eftersom att det är så många som har velat komma och hälsa på honom. Han har gjort ett intryck, då de tyckt att det har varit väldigt kul att en svensk supporter varit så hängiven. Han har ju tittat på alla matcher hemma, men också åkt över minst en gång per år. 

Hur kommer det sig att Kenneth började följa Shrewsbury?
- Han tågluffade i England för en massa år sedan och fastnade för staden. Sedan tidigare har han också varit fotbollstränare och framför allt för ungdomar, så han skrev sedan till Shrewsbury och frågade om han kunde praktisera där, hänga med laget och sådär, så han var där i två veckor och har sedan följt det laget i 37 år i år. 

Annons
Publicerad 2020-01-30 kl 16:00
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto