Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Sviten bröts mot Wolves - nu hoppas Wenger på bakslag för United

Inför Manchesterderbyt bröts Uniteds supersvit med obesegrade matcher. Arsenals manager tror och hoppas att en liten svacka väntar för toppkonkurrenten.

Han drar sig till minnes sina egna erfarenheter från 2004 – då Arsenal till sist förlorade efter 49 raka poängplockaromgångar. Den gången var det just Man United som snuvade Londonlaget på poäng, genom en 2-0-seger, och eftersnacket kom att handla om kastade pizzor och bråk i spelartunneln.

- Det kan vara oerhört svårt att ta sig tillbaka, rent psykologiskt. Man känner en orättvisa, och att komma på rätt spår igen är inte lätt när man tappat en lång svit, säger Wenger till Sky Sports.

United hade klarat 29 matcher utan förlust när Wolverhampton blev för svåra härom veckan – och nu väntar Wenger med spänning på hur det bakslaget visar sig i lördagens derby mot City.

- Det blir öppnare än någonsin, och eftersom vi pratar om ett derby kan allt hända. Kanske är det här chansen för Manchester City att utnyttja omständigheterna till sin fördel, säger Wenger.

Arsenal möter, som av en ödets nyck, just Wolverhampton senare under eftermiddagen, och om United kammar noll kan serietoppen tätna. The Gunners ligger för närvarande fyra poäng bakom dem i tabellen.

Publicerad 2011-02-12 kl 10:21

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER