Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Telegraph: United utnyttjar förlängningsoption på fyra spelare – men inte på De Gea

England

Manchester United unyttjar klubbens optioner att förlänga Marcus Rashfords, Freds, Luke Shaws och Diogo Dalots kontrakt med ett år.
Men inte David De Geas. 
Det rapporterar The Telegraph.

1:18
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett mål av Marcus Rashford i spelaren ovan.

Manchester United sitter på flera spelare vars kontrakt går ut i sommar. Marcus Rashford, Diogo Dalot, Luke Shaw, Fred, David De Gea och Phil Jones.

Tidigare har chefstränare Erik ten Hag hintat om att man har optioner på samtliga spelares kontrakt man kan utnyttja för att förlänga dem – vilket man nu har gjort på tre av spelarna, enligt The Telegraph.

Tidningen skriver under tisdagen att Manchester United formellt har utnyttjat optionerna på Rashford, Shaw, Fred och Dalot. Det innebär att spelarnas kontrakt förlängs med ett år till och med juni 2024.

Noterbart är att klubben inte har aktiverat optionen på David De Gea. Det har man inte gjort, enligt The Telegraph, för att man vill nå en ny, mer kortsiktig lösning, för att få ner spanjorens lön om 375 000 pund i veckan. Något de pågår förhandlingar för. De Geas nuvarande lönen innebär att han tillsammans med Casemiro och Raphael Varane tjänar mest i klubben.

ANNONS

Vidare betyder optionsaktiveringen att Paris Saint-Germain, som sagts ha stort intresse att värva Marcus Rashford som Bosmanvärvning i sommar, inte har möjlighet till det längre. Men Telegraph skriver att United bara skjutit på problemet med Rashford. Forwarden vill fortfarande ha ett förbättrat kontrakt och därmed har man nu 18 månader på sig att lyckas komma överens med spelarna om det innan kontraktet går ut sommaren 2024.

Publicerad 2022-12-20 kl 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto