Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ten Hag bryter tystnaden efter Ronaldo-intervjun: "Han visste konsekvenserna"

Premier League

Cristiano Ronaldo kritiserade Erik ten Hag inför öppen ridå.
Nu bryter Manchester United-tränaren tystnaden.
- Vi kan inte acceptera den intervjun, säger han enligt Manchester Evening News.

2:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Cristiano Ronaldos mål för Portugal i VM.

I början av november gjorde Cristiano Ronaldo en omtalad intervju med den brittiska journalisten Piers Morgan. 37-åringen gick då hårt åt Manchester United som klubb, men menade också att han inte hade någon respekt för chefstränare Erik ten Hag.

Kort därefter kom beskedet att Ronaldo och Manchester United gemensamt hade kommit överens om att bryta kontraktet, som sträckte sig till i sommar.

Manchester United befinner sig just nu på träningsläger i Spanien och hittills har Erik ten Hag inte velat kommentera uppbrottet med portugisen. Men nu har United-tränaren brutit tystnaden - och menar att han känner sig sviken.

ANNONS

- Jag tror att det var ganska tydligt efter intervjun att han var tvungen att lämna. Vi behövde inte diskutera det, Richard (Arnold), John (Murtough) och jag, säger ten Hag enligt Manchester Evening News.

- Jag har sett det mesta (av intervjun), men inte hela. Jag måste se den. Det är en del av mitt jobb. Jag anser att en klubb bara kan bli framgångsrik när alla beslutfattare i klubben är på samma sida och backar varandra.

Han fortsätter:

- Jag ville att Ronaldo skulle stanna från första stunden fram tills nu. Han ville lämna, det var ganska tydligt. Och när en spelare helt klart inte vill vara i klubben måste han lämna, punkt.

Erik ten Hag berättar vidare att Cristiano Ronaldo visste vad han gjorde när han gick med på intervjun.

- Som klubben anser jag att vi inte kan acceptera intervjun. Det kommer att bli konsekvenser. Att ta det steget, han visste konsekvenserna. Men innan dess sa han aldrig till mig att han ville lämna. Fram till intervjun sa han aldrig till mig att "jag vill lämna", säger ten Hag.

ANNONS

Manchester United-tränaren fick sedan frågor om sin relation till Cristiano Ronaldo efter uppbrottet.

- Jag ville inte svara på en sådan fråga (om han kan förlåta Ronaldo). Jag är öppen för att prata med honom, så varför inte. Ja, det kan ses som brist på respekt. Men jag bryr mig inte om det. Vi går vidare. Jag vill inte lägga någon energi på det. Det tillhör det förflutna, säger ten Hag, och avslutar:

- Han gjorde var han gjorde. Jag lägger ingen vikt på det.  Jag skulle föredra att det gick till på ett annat sätt eftersom jag ville jobba med honom, men han valde en annan väg. Men som sagt, det tillhör det förflutna. Vi tittar framåt. Vi vill nå framgång den här säsongen, så vi fokuserar på det.

Enligt spanska Marca är Cristiano Ronaldo överens med saudiska Al-Nassr om en flytt. Andra medier menar dock på att portugisen inte har bestämt sin nästa klubbadress än.

ANNONS
Publicerad 2022-12-09 kl 22:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto