Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Terry: "Det är tråkigt att höra - jag försökte ringa flera gånger"

Premier League

Anton Ferndinand menar att John Terry aldrig hört av sig efter rasismskandalen 2011.
Något som enligt Terry själv inte alls stämmer.
- Jag försökte ringa Rio (brodern) och Anton flera gånger, säger han till The Times.

Foto: TT.

Det var under ett Londonderby mellan Chelsea och Queens Park Rangers 2011 som Anton Ferdinand blev rasande på Chelsea-backen John Terry. Orsaken? Terry påstods ha uttalat sig rasistiskt i samband med en närkamp mellan spelarna.

QPR valde att anmäla Terry till disciplinnämnden för incidenten, och efter att han friats i den instansen fälldes han av FA och tvingades betala motsvarande 2,2 miljoner kronor i böter. Terry stängdes även av i fyra ligamatcher.

Anton Ferdinand uppgav i BBC-dokumentären att Terry aldrig har hört av sig efter incidenten, men i en intervju med The Times menar Terry att det är helt fel.

ANNONS

- Det är tråkigt att läsa och höra att jag aldrig hörde av mig. Jag försökte ringa Rio (brodern) och Anton flera gånger, samma kväll som matchen, dagen efter och veckan efter, säger Terry och fortsätter:

- Sedan för typ tre-fyra år sedan såg jag Rio på stranden i Dubai, så jag gick fram och sa: "Har du fem minuter? Jag skulle vilja prata". Då svarade han: "Jag vill inte prata med dig, JT".

Terry berättar att han var beredd att diskutera incidenten. Han försökte kontakta Anton och Rio, samt deras agent. I intervjun fick Terry den raka frågan om han var rasist.

- Nej, det är jag inte. Rasism är oacceptabelt.

Nu ser Terry den där dokumentären som slutet på hans hopp att få prata med Anton.

- Det har gått tio år nu, sedan att se dokumentären och pekas ut som "the bad guy". Det är slut. Det är en linje dragen i sanden, säger Terry.

ANNONS

Efter intervjun med The Times svarade Anton Ferdinand på Twitter:

"Jag har aldrig fått ett samtal personligen från JT (John Terry) innan eller under dokumentären. Som jag klargjorde i dokumentären, dörren är fortfarande öppen för att ha en konversation om han är seriös om rasismen inom fotbollen och vill skapa positiva förändringar. Ring mig då JT?", skriver han.

Publicerad 2021-05-22 kl 12:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto