Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

The Guardian: Christensen bänkas - för att han inte förnyat sitt kontrakt

Premier League 2021-12-01 kl 17:23

Andreas Christensen har bänkats de senaste tre matcherna för Chelsea.
Anledningen? Dansken har inte förlängt sitt avtal än.
- Vi hoppas att detta (bänkningen) kan hjälpa till att påverka situationen, säger Chelsea-tränaren Thomas Tuchel på en presskonferens.

Foto: Bildbyrån.

Andreas Christensen inledde säsongen som startspelare för Chelsea, men de senaste tre matcherna har dansken förpassats till bänken. Anledningen? Han har inte skrivit på något nytt kontrakt med klubben och hans nuvarande kontrakt går ut till sommaren, uppger engelska The Guardian.

- Vi hoppas att detta (bänkningen) kan hjälpa till att påverka situationen, säger Chelsea-tränaren Thomas Tuchel på en presskonferens under tisdagen.

Tidningen skriver vidare att Chelsea trodde att de hade kommit överens om en förlängning med Christensen. I somras presenterade klubben ett femårsavtal till försvararen som parterna var överens gällande, men sedan ska Christensen informerat att han inte var nöjd med kontraktslängden och ville ha ett treårskontrakt.

ANNONS

Klubben gick med på att korta ned kontraktslängden till tre år och erbjöd Christensen ett nytt kontrakt. Ett kontrakt de trodde att dansken skulle acceptera snabbt - men ännu har han inte gett klubben något svar eller någon bekräftelse på att han accepterar förslaget.

Situationen har fått Tuchel att bli frustrerad och därför har han valt att starta Trevoh Chalobah istället, som skrev på en kontraktsförlängning i november. Samtidigt spelar tyske landslagsförsvararen Antonio Rüdiger varje match trots att han har ett utgående avtal och valt att inte förlänga. Skillnaden mellan de två fallen dock, enligt The Guardian, är att Rüdiger aldrig accepterat ett erbjudande och sedan velat omförhandla. I Tuchels ögon har han aldrig ändrat riktning.

- Vi har väntat länge på en bekräftelse. Det var min förståelse för flera veckor sedan att Andreas ville samma sak som klubben och jag vill (att avtalet förlängs), sa Tuchel på presskonferensen under tisdagen.

ANNONS

I januari, då Christensen har sex månader kvar på sitt kontrakt, får han förhandla med andra - icke-engelska - klubbar och skriva på förtidskontrakt. Att han har planer på att göra det nämns dock inte i The Guardians rapportering.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto