Tidigt drömmål räckte – lagkapten Erikssons Chelsea vann Londonderbyt inför rekordpublik

Women´s Super League

Bethany Englands tidiga drömmål blev helt avgörande när Magdalena Erikssons Chelsea segrade mot Tottenhamn i premiäromgången av Women’s Super League.
Eriksson fick dessutom debutera som lagkapten på hennes 26-årsdag.
- Jag önskade mig en vinst i födelsedagspresent. Så det var en väldigt cool dag på många sätt, säger Eriksson till Aftonbladet.

Inför ett tämligen välfyllt Stamford Bridge vann lagkapten Magdalena Erikssons Chelsea Londonderbyt mot nykomlingarna Tottenham. Målet, i den första omgången av WSL, – som blev inprickat redan i den fjärde minuten – räckte för The Blues som också vann med uddamålet. Hela 24 546 personer kom till matchen, vilket är nytt publikrekord för Chelsea.

Det var inte helt oväntat Chelsea som började bäst och fick även utdelning omgående. Erikssons målfarliga anfallskollega Bethany England visade prov på både styrka och finess när hon först snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och sedan avlossade ett riktigt drömskott. Kanonavslutet kom några meter utanför straffområdet och seglade in i mål bakom en chanslös Spurskeeper. Under stora delar av den första aktens resterande tid hade hemmalaget en tydlig kontroll men med dryga halvtimmen spelad var gästerna nära att få till en kvittering. Lucy Quinns farliga avslut innanför straffområdet räddades dock av Berger i Chelsea-målet när den första halvleken slutade 1-0.

Inledningen av den andra var även den kontrollerad av Chelsea – som var nära att åter en gång göra mål tidigt efter att domaren blåst igång matchen. Först avlossade hemmamittfältaren Drew Spence ett skott som gick klockrent i överliggaren och bara sekunder senare, i samma sekvens, nickade talangen Guro Reiten i stolpen. Efter den mycket farliga målchansen spelade faktiskt Tottenham upp sig ordentligt och tilläts hålla i bollen betydligt mer. Så väldigt nära att skjuta in en kvittering var man däremot inte och Londonderbyt slutade med en uddamålsseger till Jonna Andersson (byttes in med tio minuter kvar) och Magdalena Erikssons Chelsea och den sistnämnde fick fira sin 26-årsdag på bästa sätt.

- Jag önskade mig en vinst i födelsedagspresent. Så det var en väldigt cool dag på många sätt, säger hon till Aftonbladet.

I den andra omgången av Super League väntar Brighton på The People’s Pension Stadium för Chelsea. Mötet i den brittiska hamnstaden spelas den 15:e september 16:00.

Chelsea: Berger - Mjelde, Bright, Eriksson, Blundell - Reiten, Spence, ingle, Ji - England, Engman

Tottenham: Specner - Neville, Worm, Godfrey, Percival - Davidson, Furness, Haines, Schillaci - Quinn, Graham