Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Tidningsankan väckte intresse för Elm: Klubbar från hela Europa hörde av sig

För några dagar sedan gick Daily Mail ut med att bland annat David Elm skulle bort. Felaktigt enligt hans agent Patrick Mörk, men ankan väckte intresse runt om i Europa.

Daily Mail skrev nyligen om en rad spelare som Fulham skulle göra sig av med. Bland annat fanns David Elm med på den listan – helt felaktigt, enligt hans agent Patrick Mörk.
- Sanningen var ironiskt nog det motsatta, säger Mörk till fotbollskanalen.se.

Mörk har däremot misstankar om hur nyheten uppstått.
- De hade en B-lagsmatch i tisdags mot Arsenal då de aktivt bjöd in klubbar för att titta på spelare som var till salu och var tillgängliga. Men före matchen sa Roy Hodgson till David att han inte ville att David skulle spela eftersom han ville visa upp andra spelare som han ville ha iväg.

Daily Mails nyhet spred sig ändå snabbt och snart hade de flesta svenska medier (däribland fotbollskanalen.se) lyft historien. Och medieresponsen gav eko runt om i Europa.
- Det är klubbar från hela Europa, bland annat Turkiet och Tyskland, som har hört av sig och undrat om David är tillgänglig, berättar Patrick Mörk som gång på gång tvingats berätta att spelaren inte är till salu.

- Det är ju en kul och positiv indikation på att hans status är hög trots att han inte har spelat ännu. Men det är ju så att det är en bra för imagen att bli värvad av en Premier League-klubb.

Istället för transferlistan sitter David Elm på bänken när Fulham gästar Burnley.
- Glädjande nog så är han på bänken i dag. Han har varit med i 19-mannatruppen några gånger men nu är han med på bänken för första gången i Premier League. Det är inget att öppna champagnen för, men det är rätt väg att gå, berättar Mörk och tillägger att målsättningen hela tiden varit att Elm ska ha debuterat innan nyår.

Publicerad 2009-12-12 kl 15:30
Annons
Annons
Annons