Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League-bevakningen presenteras av

Times: Intern spricka i United om Greenwood - anställda vill inte se 21-åringen återvända

Premier League

Åtalen mot Mason Greenwood, 21, lades ner i torsdags.
Trots det vill en stor del av Manchester Uniteds stab inte se honom tillbaka i klubben.
De rapporterar The Times.

Foto: TT.

Sedan i slutet av januari 2022 stod Mason Greenwood åtalad för försök till våldtäkt och misshandel som orsakat kroppsskada, bland annat. Målsägande var hans ex-flickvän.

Som en följd av anklagelserna har 21-åringen varit avstängd av Manchester United sedan dess.

En rättegång var planerad att äga rum 27 november, 2023. Men i torsdags meddelade Manchester-polisen att utredningen mot Mason Greenwood läggs ner. Alla anklagelser som riktats mot honom har lagts ner och han är inte längre åtalad för något brott.

Enligt The Times kommenterade en talesperson för Åklagarmyndigheten beslutet att lägga ner misstankarna på följande sätt:

Annons

"I det här fallet innebar kombinationen av tillbakadragandet av nyckelvittnen och nytt material som har kommit fram gjort att det inte längre fanns en realistisk utsikt för en fällande dom. Under de omständigheterna är vi skyldiga att lägga ner fallet", säger talespersonen.

Trots beslutet kommer Greenwood inte återvända till träning med United. Åtminstone inte direkt. För klubben meddelade i samband med Åklagarmyndighetens beslut att lägga ner fallet att man kommer göra en intern utredning, och innan den är klar kommer inte Greenwood vara en del av klubbens verksamhet. Någon tidsram för utredningen har inte satts upp.

Och internt uppges det vara splittringar kring situationen. Under fredagen skriver den engelska tidningen The Times att en stor del av staben i United hade blivit djupt missnöjda om Greenwood tillåts spela för klubben igen, medan en mindre del av staben anser att det är klubbens skyldighet att ta tillbaka spelaren som varit i klubben sedan sju års ålder då han inte dömts för någonting.

Annons

I samband med att åtal väcktes mot Greenwood i januari 2022 delades videoklipp av 21-åringens dåvarande flickvän som inte direkt gav en bra bild av honom, trots att han i videoklippen inte gjorde någonting som bröt mot lagen. Spelarens beteende i dessa videos uppges vara en betydande anledning varför majoriteten av staben inte vill se honom tillbaka i klubben.

Greenwood har ett kontrakt med Manchester United till och med juni 2025.

Publicerad 2023-02-04 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto