Tottenham föll ihop - efter misstag i London-derbyt

Tottenham tappade 1-0 till 1-2 mot West Ham.
Destiny Udogie stod för ett misstag, som avgjorde derbyt.

Dejan Kulusevski, som senast blev målskytt mot Manchester City, startade under torsdagskvällen i derbymötet med West Ham på hemmaplan i Premier League. Kulusevski var till en början inblandad i mycket, och fick fira redan i den elfte minuten.

Tottenham fick då utdelning och tog ledningen genom Cristian Romero till 1-0. Spurs hade därefter även bud på fler mål, men i andra halvlek kvitterade i stället Jarrod Bowen till 1-1.

Tottenham tryckte sedan på för ett nytt ledningsmål, men i stället stod vänsterbacken Destiny Udogie i den 74:e minuten för ett misslyckat tillbakaspel mot målvakten Guglielmo Vicario, vilket gjorde att James Ward-Prowse fullbordade bortalagets vändning till 2-1.

- Det är det mest bisarra målet du kommer att se. Stort misstag av Tottenham, och James Ward-Prowse kan inte tro vilken tur han har, säger tidigare Tottenham-spelaren Michael Brown enligt BBC.

Tottenham fick inte fira igen, och förlorade London-derbyt. Spurs är på femte plats, medan West Ham är på nionde plats i ligan.

Tottenham: Vicario - Porro, Romero, Davies, Udogie - Bissouma, Højbjerg - Johnson, Lo Celso, Kulusevski - Son.

West Ham: Fabianski - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Alvarez, Ward-Prowse - Kudus, Soucek, Paqueta - Bowen.