Tottenham första derbyvinst sedan 1999: Arsenals titelhopp borta

För första gången sedan 1999 slog Tottenham Arsenal i ligan. Gareth Bale gjorde 2-0 tidigt i andra halvlek och sänkte Arsenals titeldrömmar.

Tottenham höll undan och vann det så viktiga North London Derby mot Arsenal med 2-1. Trots stor press mot slutet kunde inte Arsenal få in kvitteringen, och Gomes i Tottenhammålet storspelade. Förlusten innebär att Arsenal är sex poäng efter Chelsea och titelhoppet är nog borta.

Van Persie byttes in i andra halvlek och hade tre jätteskott som samtliga räddades av Gomes.

Tottenham hakar på Manchester City i jakten på Champions League-platsen och ligger bara en poäng bakom. Derbydebutanten Danny Rose gjorde 1-0 tidigt för Tottenham, Bendtner reducerade i 85:e minuten.