Tottenham tappar i PL-toppen - självmål och Vardy avgjorde toppmötet

Chans att hänga på Liverpool i toppen.
Då gick Leicester segrande ur toppmötet.
Straff och självmål satt stopp för Tottenham.

Det var toppmöte i Premier League när Tottenham tog emot Leicester under söndagseftermiddagen. Inför matchen stod Tottenham på 25 poäng, och Leicester på 24. Lagen jagade Liverpool och Everton som låg etta och tvåa i tabellen.

Den första halvleken innehöll mycket kamp på mitten, och inget av lagen lyckades skapa de där riktigt heta chanserna. Även om Leicester var det lag som hotade mest i början med Jamie Vardy i spetsen.

Tottenham spelade upp sig, och var nära att ta ledningen flera gånger. Men precis innan paus fick Leicester en straff efter VAR-granskning. Straffen tog Jamie Vardy hand om, och var stensäker. Anfallaren dunkade in bollen rätt i mål och Hugo Lloris slängde sig fel.

Den första halvleken slutade därmed 1-0. Efter bara några minuter i den andra halvleken kom 2-0, trodde lagen - men efter att VAR-rummet hade ritat lite linjer dömdes det bort för offside.

Strax innan klockan stod på 60 minuter kom däremot 2-0 på riktigt. Marc Albrighton hittade fram med en fin boll till Jamie Vardy som nickade bollen mot mål, men den styrdes via Toby Alderweireld och ställde Lloris helt. 2-0.

2-0 skrevs även slutresultatet till. Segern för Leicester gör att de tar sig upp på andraplats med 27 poäng, fyra bakom Liverpool i topp. Tottenham halkar i och med förlusten ned på fjärdeplats, och har fortsatt 25 poäng.

- Vi har en matchplan som vi sätter perfekt. Vi tar tre välförtjänta poäng. Så fort de kom till halva plan visste vi att vi kunde sätta press, vinna tillbaka bollen, behålla den, och hitta ytor samt skapa chanser, säger Jamie Vardy till Sky Sports efter matchen.

Tottenham: Lloris - Aurier, Dier, Alderweireld, Reguilon - Højbjerg, Sissoko - Ndombele, Lo Celso - Kane, Son

Leicester: Schmeichel - Justin, Fofana, Evans, Castagne - Ndidi, Tielemans - Albrighton, Maddison, Barnes - Vardy