Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tottenham tar strid med FA - vill undvika läggmatch mellan City och Stoke

England

Tottenham tar strid med förbundet – i hopp om att undvika en läggmatch mellan Stoke och Manchester City.

Mötet mellan de båda sistnämnda har flyttats till 17 maj – och det gillar inte Spurs. Överhuvudtaget. Orsaken är att Stoke efter schemaändringen faktiskt skulle kunna tjäna på en förlust. Överraskningsklubben möter just City i FA-cupfinal – på samma datum som Premier League-fajten egentligen skulle spelas.

Och om Stoke förlorar på Wembley kan de ändå kvalificera sig för Europaspel, i händelse av att Manchester City slutar fyra i ligan. Alltså: Om Manchester City vinner FA-cupen men samtidigt tar en CL-plats i kraft av tabellposition, då tillfaller en plats i Europa League cupfinalisten Stoke.

När ligamatchen lagen emellan nu spelas i sista omgången har Stoke förmodligen ingenting att spela för – utan skulle i det läget gynnas av en triumf för City.

ANNONS

Tottenham jagar också fjärdeplatsen i Premier League, och vill såklart göra det på rättvisa villkor. Men enligt the Guardian är FA tveksamt till att hörsamma Londonlagets begäran om ett nytt speldatum. Det skulle kunna väcka tvivel kring Stokes integritet och ett sådant scenario vill man till varje pris undvika, skriver tidningen.

Publicerad 2011-04-19 kl 10:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto