Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Tottenhams Oscar Jansson chattade med läsarna: "Lennon är en världsspelare"

Läs hela chatten med Tottenhams Oscar Jansson som pratade om allt mellan Premier Leauge, allsvenskan och livet som ungdomsproffs.

moderator: Nu kommer Oscar snart att svara på era frågor. Så pumpa på!

Oscar: Tjena Oscar Hur ofta tränar du i veckan?
Oscar Jansson: det ar lite olika, men vanligvis tranar vi upp mot 9-10 pass i veckan. da ar ocksa alla styrkepass inraknade

David: Hej, tror du att Svennis lyckas med att ta sig upp till PL med Notts?
Oscar Jansson: det ar en svar fraga att svara pa. Om han far in de spelarna han vill och far lafget att tro pa hans och backes ideer sa tror jag de kan ga langt!

Hamrén: Sant att du håller på AIK i fotboll?
Oscar Jansson: haha nej jag har inget favorit lag i allsvenskan. Jag tycker att det ar roligt att det gar bra for orebro eftersom jag ar darifran!

Richard: Hej Oscar undrar om du kommer hem till Svergie i vilket lag vill du spela för då?
Oscar Jansson: Om jag far cahsnen att spela i allsvenskan sa skulle jag formodligen spela vart som helst.

mikael: hej. jag vet inte om detta är ett rykte, så det är därför jag frågar. vem skjuter hårdast i laget? hört att niko kranjar gör det? sant?
Oscar Jansson: det finns nog ett par kandidater dar. Huddlestone, defoe, kranjcar, pavlyuchenko, och en outsider i dawson!

Jesper: Tjena, du har ju spelat med Tottenhams akademi. Vad är den skillnaden mellan svensk och engelsk junior fotboll? Och om en utlåning till Sverige skulle vara aktuell vill du spela i en storklubb med risk för att bli andre målvakt eller i en lite mindre klubb för att få mycket speltid? Fast ja du petar antagligen alla Allsvenska målvakter. Lycka till! //Jesper
Oscar Jansson: Jag skulle saga att tempot ar den stora skillnaden mellan svenska undomslag och engelska. Har borta smaller det lite mer och det gar lite fortare. Som jag sa tidigare sa skulle jag inte kolla pa vilket lag jag spelade i, speltid ar det viktigaste och jag ar i den aldern att jag maste spela matcher konternueligt

joakim forslund: får du bra betalt i tottenham?
Oscar Jansson: Det som alla ar mest nyfikna pa. Jag har sa det racker!

Emil: Hur ser du på dina chanser att slå dig in mellan stolparna hos de stora grabbarna, med tanke på att det går så bra för dem nu med?
Oscar Jansson: I ar ar chansen inte jatte stor. Men jag ahr den ambitionen att ta steg for steg for att om kanske 4-5 ar kunna spela i PL. Men mycket kan handa pa vagen sa det finns aldrig nagra garantier for att det blir just spurs som man lyckas i. Aven om det skulle vara en absolut drom om det blev sa!

Spurs ?: Är John Bostock kaxig på träningarna?
Oscar Jansson: Nej john ar en odmjuk kille som star med fotterna pa jorden. jag tror att man kanske kan fa den uppfattningen om man ser hans spelstil, men sa ar det absolut inte!

percy: varför slutade du på handboll ? fotboll skojigare ?
Oscar Jansson: Nej handbollen var ett svart val for mig. Hade jag kunnat fortsatta spela handboll paralellt med fotbollen hade jag gjort det. Men jag var tvungen att valja och fotbollen kandes mer naturligt. Och jag har inte angrat mig an!

Malmö: Spelar du Footbolls Manager 2010???
Oscar Jansson: Nej det gor jag faktiskt inte. Jag ar mer en FIFA kille och spenderar nog lite for manga timmar framfor playstation konsollen!

Spursarn Danne: Tjena Hur var steget från u-truppen till att spela träningsmatch mot Roma och sitta på bänken i UEFA-cupen?
Oscar Jansson: Det var sa klart valdigt stort! Allt gick sa fort den perioden forra aret sa jag hann nog aldrig riktigt smalta allt. Men nar jag klev in pa planen mot Roma sa fick jag en kansla som slar allt jag nagonsin har gjort.

edwin: hejsan är lennon snabbast i tottenham ? :)
Oscar Jansson: Ja Azza ar den snabbaste i a-laget! men det finns en kille i u-laget som slog honom i snabbhetstesterna pa forsasongen!

Sebbe: Tjena! Hur länge har du spelat i Tottenham och vilken är din moderklubb?!
Oscar Jansson: Jag har tillhort tottenham i 3 ar nu, men jag var utlanad till min moderklubb Karlslund IF HFK under det forsta aret. Sa ungefar 2 ar har jag varit i spurs nu

spurs: om det kommer en hög boll och du kommer med duell mot P.Crouch, vem når hägst?
Oscar Jansson: HAHA det gor nog jag!:) jag har bara haft en duell mot honom och da vann jag faktiskt.

sedat: vet tycker du är bäst i tottenhamn och vad är det som gör honom så bra ?
Oscar Jansson: Jag skulle nog saga att for tillfallet sa ar det Aaron Lennon. Han har utvecklats fren en talang till en topp spelare i Pl och kommer formodligen vara en man for Englands VM -elva i sommar!

yassa: tja hur känns det att vara proffs? vilka tror du vinner champions league**? och vem vinner skytteligan i La Liga
Oscar Jansson: Det ar saklart en drom att fa gora det man tycker ar det roligaste man vet! Jag tror att Chelsea kan ga langt i ar. Dom har fatt en erfaren tranare och har ett grymst starkt lag i ar! Jag tror pa Valencias David Villa.

Tobbe: Tja, vad krävs utöver medfödd talang för att bli ett fotbolsproffs hur många timar i veckan krävs för att nå långt? Mvh Tobbe
Oscar Jansson: Jag tror att vilja och gladje ar det viktigaste. For mig har det alltid varit sa att jag har sjalv gatt ut emd polare och lirat X antal timmar sjalv. Och jag har alltid varit en grymt dalig forlorare som aldrig ger mig. Sa jag skulle saga att de tva sakerna ar det viktigaste.

percy: vad tycker du om Rikard Nilsson, ex assisterande i ösk som du hade under flera år i kif ?
Oscar Jansson: Rikard ar en fantastisk tranare. Han har alltid gjort bra resultat och far alltid ett lag att fungera.

örebroaren: Vem är den bästa 90spelaren från örebro?:D
Oscar Jansson: Det ar jattesvart att saga. I det 90laget som vann canal+ sa finns det manga kandidater, men eftersom alla spelar pa olika positioner kan jag inte avgora det. Sett till i ar sa har nog dock Jille ( Jiloan Hamad) gjort bast ifran sig.

stenström: tja.. är du sugen på att bli målvakt i djurgårn? jag tycker inte pa dembo håller måttet.
Oscar Jansson: Som sagt sa ar jag installd pa att fa spela, sa far jag det sa visst

oliver: hejsan, jag undar vilken ålder du började satsa på fotbollen ordentligt?
Oscar Jansson: Jag har nog alltid satsat pa fotbollen aven om man inte kan kalla det for det. Men jag var nog 14-15 nar jag bestamde mig for att lagga av med handbollen och kora pa fotboll.

Jesper: Bor du i London? Trivs du?
Oscar Jansson: Yes, jag bor i nord ostra london. Ja absolut, man har aldrig trakigt, jag menar det finns alltid nagot att hitta pa.

p: Tja Vilka handskar spelar du med och vilka skor ?
Oscar Jansson: Jag har kontrakt med handsmarket Reusch, och jag spelar just nu i Addidas predetor.

The Classic Uni: Om du fick välja vilken klubb du hade velat spela i, vilken hade de vart isånnafall?
Oscar Jansson: SPURS!

Daniel: Hur tycker du Sverige hanterar unga talanger? Kan man utvecklas tillräckligt i Sverige?
Oscar Jansson: Jagtycker att Sverige har tagit lite val hard kritik. Man borjar verkligen fa fram massa unga talanger i svensk fotboll. Jag flyttade inte till England for att jag inte trodde att jag kunde fa samma traning i sverige. mitt beslut var grundat pa att jag ville ta chansen att testa pa en annan typ av fotboll.

Axel från Aneby: Hej Oscar. Hur grymt var det att spela mot Totti ? :) simon ingesson hälsar!
Oscar Jansson: Totti satt tyvarr pa benaken nar vi motte dom. Men Aquilani, De Rossi, Cicinho, mexes och grabbarna ar inte allt for daligt heller!

Oscar: Vad är dina styrker och svagheter som målvakt?
Oscar Jansson: Jag later adra uttala sig om sanna saker. Men om jag sjka jamfora mig med nagon sa skulle det nog vara schmeichel

Jocke: Hej Oscar! Är ett stort Spurs-fan och hoppas naturligtvis få se dig live i London :) Frågan som lyder är.... Vem i Spurs umgås du mest med på fritiden? Vem i omklädningsrummet är roligast och får alla att skratta? Och vem i Spurs är det mest blondinvarning på? COYS
Oscar Jansson: haha, bra fraga. Jag umgas inte med nagon speciell sadar. Jag ar mest med reservkillarna. Vem som ar roligast nu nar Zokora har lamnat ar svart att svara pa. Corluka ar helt ok faktiskt. Haha blondvarning? no comments!

Philip: hej hur e modric på plan ? e han en av de bästa i laget tycker du ?
Oscar Jansson: Modric ar allt det man ser pa tv. men han ar ocksa en slitkampe som alltid ger allt Han ar definitivt bland de basta i laget!

james: Vad är fördelen med att bo i Exeter i förhållande till london.
Oscar Jansson: Jag vet faktiskt inte, jag foredrar nog london om jag ska vara arlig! Det ar val kanske lite lugnare dar nere, och lite friskare luft!

linda: vilken golfbana är den bästa du spelat på?
Oscar Jansson: Jag har nog tva favoriter. Lanna GK och Woodbury Park!

Yids Army: Har du någon insider-information om hur det blir med nya arenan?
Oscar Jansson: Jag tror att de ska borja bygga den efter sasongen

BoISarn: Du är inte sugen på att försöka dig på Milan i Serie A? De skulle behöva en ung målvakt. Om 2 år är gamlingarna borta
Oscar Jansson: Just nu fokuserar jag mig pa Spurs. Den som lever far se.

Philip: vilken fotbollspelare i världen tycker du bäst om ?
Oscar Jansson: Historiskt sett Schmiechel, men just nu har jag nog inte nagon.

CArlstad United: Får du hjälp av Gomes någonting eller är det Cudicini som hjälper dig mer på träningar o sådant?
Oscar Jansson: Dom ger hela tiden tips pa sma saker man kan forbattra, vilket ar nyttigt eftersom bada ar sa rutinerade.

Angel: Hur är moralen i klubben nu när man ligger 4a i tabellen?
Oscar Jansson: Stamningen ar saklart pa topp. men samtidigt kan vi inte luta oss tillbaka och vara nojda an, halva sasongen ar ju kvar!

Philip: Tror du att du kommer att stanna ? tror du att du kommer att få mer speltid i framtiden inom tottenham
Oscar Jansson: Det hoppas jag! Jag jobabr varje dag for att bli battre och jag har fortfarande 1,5 ar kvar pa mitt kontrakt.

John: Beskriv en dag i Tottenham? Träning mm
Oscar Jansson: Vi tranar oftast vid 11. Sa jag brukar aka ner och ata frulle pa anlaggningen, sen kor vi alltid lite inviduella program med forebyggande traning innan 11. Tranar drygt 90 min. Och pa eftermiddagen kor jag oftast styrketraning eller no=agot annat.

Spursare: Det går ju som alltid mycket rykten om spelare. Finns det någon sanning i "bråket" mellan Bentley och Redknapp?
Oscar Jansson: Det ar inget som jag har sett eller hort, sa inte vad jag vet!

Philip: tror du att Tottenham har chansen att vinna premier leauge inom 3 år ?
Oscar Jansson: Om vi kan bygga vidare forst och framst pa denna sasong och sedan fortsatta utveckalas som lag sa tror jag att chansen finns. Men det ar alltid svart eftersom alla andra lag blir battre och battre hela tiden ocksa.

Daniel: Tjena Känner de yngre i laget sig välkomnade bland de äldre i laget?
Oscar Jansson: Ja absolut, det ar inga spelare som kor nagon utfrysning alls!

daniel.: Var det lätt att acklimatisera sig från Örebro till London?
Oscar Jansson: Det ar klart att det tog ett tag att vanja sig, men jag tycker att jag kom in i allt relativt snabbt.

p: vem är för tillfället premier league och världens bästa målvakt?
Oscar Jansson: Bra fraga. I PL skulle jag saga for tillfallet Peter Cech, och i varlden casillas.

BoISarn: Vad är det mest underliga som hänt dig i Tottenham?
Oscar Jansson: Det mest underliga ar nog nar jag fick mina skor och handskar uppklippta infor sista dagarna av den sista traningsveckan av sasongen forra aret.

Kasper: Vad kör du för bil till träningen ?, eller tar du bussen ;)
Oscar Jansson: haha nej jag kor min vita Audi tt;)

Malmö: Finns det fler svenskar i reserv lagen i england som du känner ??
Oscar Jansson: Ja det finns nagra stycken. Astrit Ajdarevic i Liecester. Ole Soderbrg i Newcastle, Samuel Adadje i Newcastle. Sen ar det nagra fler i England men de kan jag inte pasta att jag kanner direkt.

Spurs4Ever: Hur var moralen i laget efter vinsten mot wigan? Ni vann ju ändåså med 9-1..
Oscar Jansson: Jag var fortfarande utlanad till Exeter nar de spelade den matchen, sa jag kan inte svara pa det faktiskt.

BEnte: Hur är träningarna och målvaktstränarna i Tottenham?
Oscar Jansson: Traningarna med a-laget ar valdigt inspirerande. Kvalitetsmassigt tror jag inte att man kan fa battre traning, och samma geller malvaktstrnarana. Alla PL lag valjer ju ut de basta av de basta, sa man vet att det alltid ar instruktioner man ska ta till sig!

moderator: Nu kör vi en sista fråga innan vi stänger för idag. Och vi tackar samtidigt Oscar för hans snabba svar trots hans engelska dator!

jocke: Hur nära var du att få stå för tottenham i PL när ni hade som mest skador?
Oscar Jansson: Jag va nog ganska nara. Jag var med i matchtruppen vid tva tillfallen forra aret. Stoke borta och Fulham borta.

moderator: Nu stänger vi för idag och tackar samtidigt Oscar och läsarna för alla frågor.

Publicerad 2009-12-11 kl 16:30
Annons
Annons
Annons