Tottenhams ras - föll mot Southampton efter två sena mål

Tottenham var på väg mot en viktig seger - men föll sent.
Southampton vände 0-1 till 2-1 inom loppet av sex minuter.
- Vi var bättre på allt och sedan förlorade vi matchen, säger Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino enligt BBC.

Tottenham besegrade i veckan Borussia Dortmund med 1-0 och gick vidare till kvartsfinal i Champions League. I ligan har det däremot gått tyngre senaste tiden med tre raka matcher utan seger och i eftermiddag behövde därmed Londonklubben en seger för att inte låta konkurrenterna närma sig ytterligare i kampen om Champions League-platserna.

Till en början såg det också bra ut i bortamötet med Southampton på St. Mary's Stadium. Tottenham tog i den 26:e minuten ledningen i matchen genom Harry Kane, framspelad av Dele Alli och såg även i andra halvlek ut att gå mot en efterlängtad seger i ligan.

Men så blev det inte. Southampton lyfte i slutet av matchen och kvitterade först i den 76:e minuten genom Yann Valery till 1-1 och tog i den 81:e minuten ledningen genom James Ward-Prowse till 2-1. Tottenham gjorde ett försök att få till en kvittering, men lyckades inte och gick förlorande ur striden.

- Det är svårt att förstå hur vi kunde förändras så mycket från första till andra halvlek. Jag är väldigt besviken. Vi var bättre på allt och sedan förlorade vi matchen, säger Tottenham-tränaren Mauricio Pochettino enligt BBC.

Tottenham är kvar på tredjeplats i ligatabellen, men har endast tre poäng ner till Manchester United på fjärdeplats och fyra poäng ner till Arsenal på femteplats i Premier League.

- Vi fajtas mot bra lag (om att komma topp-4). Vi hade ett stort gap, men nu är vi tillbaka i verkligheten. Vi är under press att vinna matcher. Det är en stor skillnad för oss nu, säger Pochettino.