Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
38v

Tränaren vill hålla Asoros fötter på jorden: Ska inte tro att han är något

Foto: Bildbyrån

Joel Asoro, 18, blev hjälte för Sunderland i sin första ligastart för klubben.
Nu vill managern Chris Coleman hålla svenskens fötter kvar på jorden.
- Han får inte tro att han lyckats bara för det här, säger Coleman enligt Sunderland Echo.

Den här säsongen har Sunderlands svenske anfallare Joel Asoro mest fått agera inhoppare i Championship. Men efter tio inhopp fick han i helgen chansen från start mot Hull - och satte då matchens enda mål.

Men nu skickar Sunderlands manager Chris Coleman direkt ett tydligt budskap till 18-åringen. Till lokal media förklarar Coleman att Asoro inte "ska tro att han är något".  

- Potential är ett farligt ord. Vi har hört det så många gånger förut: "Den här spelaren är full av potential". Han (Asoro) har verktygen som behövs, men han måste se till att han inte lyssnar på fel personer, säger Coleman enligt Sunderland Echo och fortsätter:

- Han ska inte tro att han lyckats som professionell fotbollspelare bara för att han fått lite speltid och gjort ett mål. Om han har attityden att han har allt jobb framför sig, att han måste fortsätta jobba hårt och hålla fötterna på jorden - då kommer det gå bra. Då är det lugnt.

Coleman avslutar:

- Men nu får han inte flyga i väg. Hittills har det gått bra men han har mycket hårt arbete framför sig.

Asoro startade matchen tillsammans med 19-årige Josh Maja på topp. Duon har tidigare ofta bildat anfallspar i Sunderlands U23-lag och känner varandra väl.

- Vi vet precis hur vi ska spela med varandra. Vi har en naturlig förståelse för varandra för vi har spelat ihop i två år nu, säger Asoro enligt Chronicle Live.

Svensken berättar att han trivs i Sunderland och han hyllar klubbens supportrar.

- De har verkligen stöttat mig. Det känns som att de är min familj. Jag har en speciell koppling till fansen. Jag känner att de förstår mig.

Om sitt mål säger Asoro:

- Jag blev ganska chockad när jag såg att den gick in, men väldigt lycklig. Jag kan inte riktigt beskriva känslan. Jag bara sprang i väg skrikandes.

Asoro verkar också trivas under Chris Colemans ledning.

- Han är en manager som ger dig chansen som ung spelare och det är upp till oss unga att ta den chansen. Vi kan inte tänka på att vi är unga. Presterar man inte kan man inte skylla på sin ålder, säger 18-åringen enligt Chronicle Live.

Publicerad 2018-01-22 kl 11:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons