Trossard historisk i Arsenals seger – tre assist i första halvlek

Leandro Trossard låg bakom allt när Arsenal besegrade Fulham med 3-0.
Belgaren gjorde tre assist i första halvlek.
"Arsenal har lekt med Fulham - som har varit usla", skriver Sky Sports Alan Smith.

På söndagseftermiddagen tog tabellåttan Fulham emot serieledande Arsenal i Premier League.

Då var Gabriel Jesus tillbaka i Arsenals trupp - om än på bänken. Han har kämpat med en knäskada sedan november förra året.

Arsenal hade även gjort två förändringar i startelvan sedan 3-2-segern mot Bournemouth i förra omgången. Ben White ersätter Takehiro Tomiyasu i backlinjen och Granit Xhaka var tillbaka.

Det skulle bli en kämpig match för Fulham. Arsenal gjorde mål redan efter 17 minuter - men det blev bortdömnt. Det blev dock inte halvlekens enda mål. Knappt fem minuter senare var Gabriel Magalhães framme och satte 1-0. Det följdes av att Gabriel Martinelli kunde utöka ledningen i matchminut 26.

"Fulham har ännu inte ens ett skott. Total kontroll från Arsenal hittills", skriver Sky Sports Nick Wright.

Innan halvtid hann även Martin Ødegaard skriva in sig i målprotokollet.

Den gemensamma nämnaren för alla tre mål i första halvlek stavas Leandro Trossard. Nyförvärvet assisterade nämligen till alla tre målen. Han är således den första spelaren i Premier League att göra assist-hattrick i första halvlek.

"Matchens lirare är Trossard för sina tre assist i första halvlek. Den nya pojken har bosatt sig briljant i Arsenal", skriver Sky Sports Alan Smith.

Fulham ryckte upp sig i den andra halvleken. Trots att siffrorna talade emot så visade de tecken på kamp.

När 77 minuter hade passerat byttes Gabriel Jesus in - och nästan omedelbart fick han ett läge och avslutade. Men Bernd Leno räddade.

"Jesus slår sina nävar mot gräset när Leno räddar. Vilket ögonblick det skulle ha varit för honom. Han ser hungrig ut", skriver Sky Sports Nick Wright.

Den andra halvleken blev mållös. Men 3-0 i första halvlek räckte för att befästa serieledningen.

Fulham: Leno, Tete, Tosin, Ream, Robinson, Reed, Lukic, Pereira, Decordova-Reid, Solomon, Mitrovic.

Arsenal: Ramsdale, White, Saliba, Gabriel, Zinchenko, Partey, Xhaka, Odegaard, Saka, Martinelli, Trossard.