POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
1v

Trots landslagsbytet till England - Rice utsedd till årets unga spelare i Irland

Foto: Bildbyrån

Declan Rice bytte landslag från Irland till England.
På söndag kommer han vinna årets unga spelare - i sitt gamla land Irland.
”Vid tiden för omröstningen var Declan Rice en landslagsspelare för Irland och kvalificerade för kategorin” skriver det Irländska fotbollförbundet i ett uttalande.

På söndag kommer Irlands årliga fotbollsgala att hållas, där de bästa spelarna i olika ålderskategorier att utnämnas. Nu meddelar det irländska fotbollförbundet att Declan Rice kommer att vinna kategorin årets unga spelare i Irland.

Utmärkelsen kommer bara dagar efter beskedet att Fifa godkänt West Ham-mittfältarens önskan om att byta landslag från Irland till England, något som skapat stora rubriker i bägge länderna. Rice, som är av både engelsk och irländsk härkomst, har gjort tre A-landskamper för Irland men eftersom alla tre var träningslandskamper var det möjligt för 20-åringen att byta landslag.

Vinnaren av priset, som ges till Irlands bästa seniorspelare under 25, blir framröstad av sportjournalister i Irland och skedde innan Rice bytt landslag till England.

”Vid tiden för omröstningen var Declan Rice en landslagsspelare för Irland och kvalificerade för kategorin under ett år där han gjorde tre A-landskamper, alla tre i träningsmatcher.

”Declan Rice har efter det valt att byta landslag till England. Det Irländska fotbollförbundet har genomfört hans landslagsbyte enligt Fifas protokoll och önskar honom lycka till i framtiden.

Rice spelade för Irland i ungdomslandslagen och har den här säsongen slagit igenom ordentligt i Premier League med två mål på 27 matcher för West Ham.

- Det här har varit ett väldigt svårt beslut att ta och i ärlighetens trodde jag inte att det skulle komma såhär tidigt i min karriär, skrev mittfältaren själv på sitt Twitter-konto i samband med beskedet om landslagsbytet.

Publicerad 2019-03-12 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå