Trots utvisning - Arsenal närmar sig CL-platsen

Women´s Super League

Arsenal gästades av Manchester United i Womens superleague.
Då tog Gunners en viktig seger och närmade sig den sista CL-platsen - som United i nuläget innehar.

Förutsättningarna inför matchen var enkla. Skulle Manchester United slå Arsenal kopplade de ett ordentligt grepp om den tredje och sista CL platsen i Womens superleague. Men så blev det inte.

Arsenal kom ut starkt och det skulle bara dröja tre minuter innan London-laget tog ledningen - förvisso genom ett självmål.

Fem minuter in i andra kunde försvararen Lotte Wubben-Moy utöka till 2-0, och saken kändes klar. Då visades Arsenals Beth Mead ut och hoppet väcktes hos United. Men trots det kunde inte ligatrean United få med sig några poäng, vilket gör att Arsenal knappar in rejält i kampen om CL-platsen.

United har fem matcher kvar att spela medan Arsenal, utöver de fem, har en hängmatch.