Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Tuffingen Vinnie Jones drabbad av cancer

Foto: Scanpix

Han är känd som en tuffing på och vid sidan av planen. Nu utsätts Vinnie Jones för sin svåraste prövning i livet.

- Jag kämpar mot hudcancer, säger den förre fotbollsstjärnan.

Den brittiske mittfältaren var en del av det Wimbledon-lag som under 80- och 90-talet fick öknamnet "The Crazy Gang" på grund av sin fysiska och kompromisslösa spelstil gentemot motståndarna. Efter karriären skolade Vinnie Jones sedan om sig till skådespelare, och även inom det yrket intog han många machoroller. Inte minst i kultfilmer som "Lock, stock and two smoking barrels" och "Snatch" där han agerade hårdkokt gangster.

Nu berättar 48-årige Jones för ESPN att han går igenom en prövning av en helt annan sort. För en tid sedan upptäckte han en knöl under ena ögat, och vid ett läkarbesök diagnosticerades han med malignt melanom, hudcancer.

- Cancer är en fruktansvärd stämpel att få på sig själv. Blotta ordet skrämmer livet ur en. Jag har mött de största och fulaste grabbarna inom fotbollen och hamnat i en del smutsiga krogbråk, men det här är min värsta motståndare hittills.

Efter den första röntgenundersökningen har läkarna hittat tre andra fläckar av cancerkaraktär, som opererats bort i omgångar.

- När jag först förstod hur situationen såg ut kunde jag bara tänka: "Okej, cancer. Hur lång tid har jag kvar?" En miljon frågor for omkring i huvudet, säger Jones.

- Det ligger som en tyngd över axlarna hela tiden, och jag har verkligen funderat igenom mina livsprioriteringar och mål.

Till följd av sina egna erfarenheter uppmanar han alla medmänniskor att vara försiktiga och uppmärksamma om något känns konstigt med kroppen.

- Om man ser en hudförändring, oavsett om det är en liten leverfläck eller någon mindre blemma, kolla upp den direkt. Det kan göra stor skillnad. Säger Vinnie Jones.

Publicerad 2013-11-24 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons