TV: Arsenal krossade Liverpool med 4-1

Arsenal tog en tung seger mot Liverpool. Efter att man gjort tre mål på åtta minuter i slutet av den första halvleken vann man till slut med 4-1.

Det var ett Arsenal som kom till dagens toppmatch med ett gott självförtroende efter sex raka vinster i bagaget. Och nog syntes det att det att Londonlaget är ett lag i form.

Men även om Arsenal inledde allra starkast var det Liverpool som hade den absolut hetaste målchansen inledningsvis. Efter att Lazar Markovic och Raheem Sterling kommit fria mot David Ospina i Arsenal-målet serverade Markovic sin lagkamrat. Sterling fick dock bollen lite för långt ifrån sig och kunde inte få in bollen i det öppna målet.

Det var istället Arsenal som gjorde mål - och det två gånger om. Först kom Hector Bellerin in i straffområdet och placerade in 1-0 med sin vänsterfot i den 37:e minuten. Bara minuter senare utökade Mesut Özil ledningen till 2-0 när han fint skruvade in en frispark utanför straffområdet.

Men det tog inte stopp där. På tilläggstid i första halvlek ville inte Alexis Sanchez vara sämre och med en fin högerkanon satte han 3-0 bakom Simon Mignolet i Liverpool-målet. På bara åtta minuter gick därmed Arsenal ifrån med tre mål mot ett Liverpool som hade en lång uppförsbacke för att ens ta en poäng.

I den 76:e fick Liverpool åtminstone lite hopp då Jordan Henderson reducerade till 1-3 på straff efter att Sterling blivit fälld av målskytten Bellerin. Glädjen blev dock kortvarig då Emre Can bara några minuter senare fick sitt andra gula kort och därmed rött kort sedan han kapat Danny Welbeck bakifrån.

På övertid punkterade sedan Olivier Giroud när han gjorde 4-1 inför påskfirande hemmafans på Emirates Stadium. I och med segern är Arsenal nu tillfällig tvåa i Premier League före Manchester City och nio poäng före Liverpool som är kvar på sin femteplats.

Så startade lagen:

Arsenal:Ospinia - Bellerin, Mertersacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Ramsey, Özil, Cazorla, Sanchez - Giroud.

Liverpool: Mingolet - Sakho, Toure, Can - Moreno, Leiva, Allen, Henderson - Coutinho, Sterling, Markovic.

Publicerad 2015-04-04 kl 19:37