TV: Bara Ronaldo är bättre än Van Persie

Två nya fullträffar mot Norwich.
Nu är Robin van Persie fem mål bakom Alan Shearers Premier League-rekord.

Det började dåligt för Arsenal. Efter 16 minuter tog hemmalaget Norwich ledningen. Mertesacker gick bort sig i försvarsspelet och Morison kunde enkelt rulla in 1-0.

Men elva minuter senare tog sig Walcott runt på högerkanten och spelade in bollen i till Robin van Persie som bredsidade in 1-1.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Efter 59 minuter var det återigen dags för van Persie att göra mål. Ensam med målvakten, snett ut till höger i straffområdet chippade han kyligt in 2-1.

Arsenal vann med 2-1 och nu är van Persie på väg att slå Alan Shearers Premier League-rekord på 36 mål under ett kalenderår. Nu har han sju matcher på sig att nå de fem mål som krävs för att tangera rekordet.

- Han är en exceptionell fotbollsspelare, sade managern Arsene Wenger.

- Vi vet alla inom klubben att han är det. Ibland, när han inte varit lika exceptionell, har han varit skadedrabbad. Men när han väl är frisk så visar han verkligen hur bra han är.

Van Persie är den femte PL-spelaren genom tiderna att göra över 30 mål under ett kalenderår - de andra är Les Ferdinand, Alan Shearer, Thierry Henry och Ruud van Nistelroy.

För tillfället är det bara Cristiano Ronaldo som har gjort fler mål än van Persie i år. Portugisen har gjort 36 mål sedan årsskiftet.

Publicerad 2011-11-19 kl 20:09