TV: Benteke straffade Arsenal

Arsenal inledde säsongen med en förlust mot Aston Villa.

Arsene Wenger

Arsenal fick bästa tänkbara start på matchen och säsongen. Efter mindre än fem minuter kunde laget ta ledningen mot Aston Villa. Oxlade-Chamberlain ryckte sig fri på kanten och hittade Oliver Giroud med en passning snett bakåt in i straffområdet. Giroud kunde sedan enkelt vinkla in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

Efter drygt tjugo minuter fick dock Aston Villa en straff sedan Szczesny fällt en motståndare i straffområdet. Benteke klev fram och slog bollen lågt i målvaktens högra hörn. Szczesny räddade visserligen straffen men lyckades inte styra undan returen som Benteke kunde skicka in i mål.

I den 61:a minuten skulle även Villa ta ledningen på lagets andra straff i matchen. Återigen var det Benteke som stegade fram och återigen blev det mål, denna gång slog Benteke den direkt i mål istället för att sätta returen som han gjorde vid 1-1 målet.

Arsenals uppförsbacke blev strax därefter än tyngre. Mittbacken Koscielny drog på sig sitt andra gula kort och Arsenal tvingades avsluta matchen med tio man.

Mitt i Arsenals jakt på en kvittering kunde Aston Villa utnyttja det offensiva laget. Denna gång var det Luna som kom helt fri och kunde rulla in 3-1 via stolpen.

Som om inte kvällen var dålig nog för alla Arsenalfans åkte ytterbacken Sagna på en läskig smäll. Backen hamnade helt fel i en nickduell och landade på nacken. Ytterbacken blev utbytt, men behövde inte bäras av planen.

Laguppställningar:

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Ramsey, Wilshere, Chamberlain - Rosicky, Giroud, Walcott

Aston Villa: Guzan - Lowton, Vlaar, Baker, Luna - El Ahmadi, Westwood, Delph - Agbonlahor, Benteke, Weimann

Publicerad 2013-08-17 kl 17:58