TV: Citys kross mot Chelsea - upp i delad serieledning

Manchester City har fått en drömstart på Premier League.
Förra säsongens skytteligavinnare Sergio Agüero visade vägen när det blev storseger i stormötet med Chelsea, 3-0.

Premier League-titlar i fotboll vinns inte i augusti - men det skadar ju inte att rycka ifrån tänkta toppkonkurrenter.

Manchester City följde upp serieupptaktens 3-0 borta mot West Bromwich med tre tunga poäng och samma siffror mot regerande mästarlaget Chelsea.

Efter den övertygande segern var det glada miner på Etihad Stadium. Tränaren Manuel Pellegrini knöt nävarna och jublade med publiken, 3-0-skytten Fernandinho log åt allt och alla och gjorde tummen upp åt tv-kamerorna.

- Det var stor skillnad jämfört med matcherna mot dem (Chelsea) förra säsongen (två gånger 1-1). Det var en komfortabel seger - kanske beroende på att vi hade förberett oss så bra för matchen, sade lagkaptenen Vincent Kompany i Viasats sändning.

Sergio Agüero, 26 mål i fjol, satte 1-0 efter en uppvisning på små ytor efter en halvtimme, Kompany nickade in 2-0 på hörna i den 79:e minuten och Fernandinho sköt 3-0 i den 85:e.

"De hade problem"
Chelsea står kvar på en poäng efter två omgångar. I halvtid plockade José Mourinho lagkaptenen John Terry av planen - för första gången på 177 matcher som Chelsea-tränare.

Bästa målchansen hade Eden Hazard men skottet i den 70:e minuten, vid ställningen 0-1, gick rakt på City-målvakten Joe Hart.

I och med förlusten är Chelsea uppe i sju matcher i följd, varav fem på försäsongen, utan seger.

- I mina ögon vann laget som var bäst i första halvlek. I andra halvlek var Chelsea det bättre laget. Deras mittfält hade problem och de gjorde ett byte (Raheem Sterling ut och Martín Demichelis in) vid ställningen 1-0 eftersom de kände att segern var i fara, sade Mourinho.

Se Citys seger mot Chelsea i Sporten-sändningen ovan.

Publicerad 2015-08-16 kl 20:01