TV: Citys sjuka vändning - mästare efter två mål på Fergie Time!!

Efter en osannolik dramatik bärgade Manchester City ligatiteln efter två mål på tilläggstid.

Manchester City fick jubla åt sin första ligatitel sedan 1968 – men det var nära att allt hade slutat i vad som hade blivit ett legendariskt ras.

Manchester United tog ledningen mot Sunderland efter 20 minuter och just då var City bara två i ligan. Men när Paolo Zabaleta i 39:e minuten sen gjorde 1-0 så såg City ut att vara på en spikrak väg mot PL-guldet. Men det skulle hinna hända mycket innan det hela var färdigt.

Bara tre minuter in i andra halvlek gjorde Djibril Cisse 1-1 efter att Lescott totalt missbedömt en nick. Cisse fick bollen och sprintade mot mål och avslutade med att sätta bollen bakom Joe Hart. Vid det här laget var mästerskapet tillbaka i Uniteds händer.

Knappt tio minuter senare ljusnade det lite för City då Joey Barton visades ut i QPR efter att ha armbågat Carlos Tevez. Barton blev fly förbannad och hann med att sparka ner Sergio Agüero på väg ut från planen. Med 10 man på planen såg det nu mörkt up för QPR som kämpade mot nedflyttning.

Men, helt ologiskt var det istället QPR som tog ledningen. Jamie Mackie gjorde 2-1 till gästerna. Inbytte Armand Traore hittade Mackie som avslutade med en flygande nick. Cityfansen på läktarna trodde inte sina ögon och tårar syntes i somligas ögon. United ledde fortfarande i Sunderland och City var nu tvingat att göra två mål för att bli mästare.

City fortsatte att trycka på och i 92:a minuten sate Dzeko 2-2 efter en hörna från David Silva, men samtidigt var det slut i Sunderland och United var vinnare med ett par minuter kvar av tilläggstiden hos City. Samtidigt som Unitedspelarna och Unitedfansen avvaktade med att börja fira hann City fullborda sin sanslösa vändning. I 94:e minuten när Agüero snappar åt sig en lös boll i straffområdet och rinner igenom QPR-försvaret och avslutar med ett förlösande mål. Kaos och eufori utbröt på Etihad Stadium och strax därefter blåste domaren av matchen. Manchester City mästare efter 43 års väntan.

Manchester City-QPR 3-2

1-0 Zabaleta 39', 1-1 Cisse 48', 1-2 Mackie 66', 2-2 Dzeko 92', 3-2 Agüero 93'

Publicerad 2012-05-13 kl 18:20