TV: Forster stod i vägen för Chelsea

Chelsea hade chansen att rycka ordentligt Premier League-toppen, men Southamptons målvakt Fraser Forster stod i vägen.

Tabelltvåan Manchester City förlorade överraskande borta mot bottenlaget Burnley under lördagskvällen och gav därmed Chelsea ett jätteläge att rycka i tabelltoppen. En seger mot Southampton hemma på Stamford Bridge skulle innebära en serieledning på åtta poäng.

Och det började planenligt bra för Chelsea: ett Branislav Ivanovic-inlägg prickade pannan på skyttekungen Diego Costa som nickade in 1—0 efter drygt tio minuters spel. Det var Costas 18:e mål i ligan och spanjoren är därmed ensam skytteligaledare i Premier League.

Men Southamptons mittfältsduo Saido Mané och Dusan Tadic var arbetsamma offensivt och det var också den duon som ordnade 1—1-målet. Saido Mané fälldes i straffområdet av Nemanja Matic och mittfältskollegan Dusan Tadic rullade dit straffen, knappa tjugo minuter in i matchen.

Southampton fortsatte sedan skapa lägen mot ett stundtals virrigt Chelsea-försvar i den första halvleken, men i andra akten tog Chelsea över taktpinnen och låg på för ett segermål. Eden Hazard var nära, Oscar var ännu närmre och anfallsstjärnan Diego Costa kunde nog inte förstå hur han inte lyckades utöka sin målskörd på alla sina chanser.

Men Fraser Forster i Southampton-målet stod i vägen för allt.

I den 90:e matchminuten brände Chelsea på ett närmast osannolikt sätt en trippelchans efter en hörna och det blev således bara en poäng för serieledarna. Avståndet ned till Manchester City stannar därför på sex poäng.

Publicerad 2015-03-15 kl 19:27