TV: Lampard tog revansch efter straffmissen

José Mourinho har återvänt till Stamford Bridge - och han gjorde det som en vinnare. Chelsea vann som väntat mot Hull i premiären.

Det tog fart direkt. Redan i den femte minuten fick laget straff efter att Hulls målvakt, Allan McGregor gett Fernando Torres en rak höger vid en misslyckad utrusning.

- Ganska klantigt av McGregor, kommenterade Bosse Pettersson i Viasats studio.

McGregor räddade dock, men straffsumparen Lampard skulle få revansch senare i matchen.

Ledningsmålet för hemmalaget kom istället fem minuter senare när Kevin De Bruyne, efteråt utsedd till matchens lirare, hittade Oscar i djupled. Brassen rullade i sin tur lugnt in bollen vid den bortre stolpen.

Lampard skulle dock få sin revansch efter dryga tjugo minuter av matchen. Mittfältaren dunkade då in 2-0 i nättaket direkt på frispark - ett skott som McGregor skulle tagit.

Tre tunga, viktiga poäng för Chelsea och en bra start för José Mourinho i återkomsten.

- En härlig dag och en härlig start på säsongen, kommenterade Frank Lampard till Viasat efter matchen.

Publicerad 2013-08-18 kl 19:04