TV: Leicester toppar PL igen efter Mahrez hattrick-show - Vardys målsvit bruten

Skyttekungen Jamie Vardy var i fokus på förhand. Men det var lagkamraten Riyad Mahrez som stal showen och sköt Leicester upp i serieledning med ett hattrick i 3-0-segern.

Frågan på förhand var om Jamie Vardy skulle förlänga sin rekordlånga målsvit till tolv raka matcher med mål på raken. Svaret blev nej. Men vad gjorde väl det för Leicester när Riyad Mahrez klev fram och sänkte Swansea med ett hattrick.

Mahrez slog till redan efter fem minuter och gav bortalaget en drömstart när han axlade in bollen. I den 22:a minuten var det dags igen för algeren som satte 2-0 med ett vackert avslut i det bortre hörnet.

Jamie Vardy fick ett gyllene läge att förlänga målsviten när han sprang sig fri mot Lukasz Fabianski. Men målvakten stod upp och kunde rädda friläget.

I den andra halvleken fortsatte Mahrez målshow. 3-0 kom i den 67:e minuten och målet betydde Leicesters första hattrick i Premier League sedan 2000.

Vardy toppar fortfarande skytteligan med 14 mål. Där bakom klättrar Riyad Mahrez upp på en andraplats med sina tio mål. Efter Manchester Citys förlust tidigare under lördagen är Leicester nu i topp av Premier League igen.

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten i klippet ovan.