TV: Liverpool körde över Everton i Merseyside-derbyt

Jürgen Klopp vann sitt första Merseyside-derbyt, och gjorde det med stil. Liverpool körde över Everton med 4-0, men där en vansinnestackling skulle bli matchens snackis.

Det var i slutet av den första halvleken som det skulle smälla till i Merseyside-derbyt. Först så nickade Origi in 1-0 till Liverpool innan Sakho bara minuten senare kunde trycka in 2-0 med pannan. Två sköna mål för hemmalaget som gick in till pausvila med en säker ledning.

Direkt i den andra halvleken så drog Funes Mori på sig ett rött kort efter en vansinnestackling på Origi. Belgaren fick bäras ut på bår efter stämplingen. Bara någon minut efter tacklingen så gjorde Liverpool 3-0 genom inhoppade Daniel Sturridge.

Med en kvart kvar skulle även 4-0 komma, detta efter att Coutinho avslutat ett fint Liverpool-anfall. Trots att domaren lade till hela sju tilläggsminuter så blev Coutinhos mål matchens sista och Liverpool tog en betryggande derbyseger.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Lovren, Sakho, Moreno, Lucas, Milner, Lallana, Coutinho, Firmino, Origi

Everton: Robles, Funes Mori, Baines, Oviedo, Stones, Barry, Lennon, Mirallas, McCarthy, Barkley, Lukaku